Свържи се с нас

Новини

Кампания за приемната грижа започва БМЧК в Габрово и областта

Published

on

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

Днес стартира втората Националната доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа (за привличане на приемни родители) под надслов „Всички имаме грижата”. Кампанията, организирана от Българския младежки Червен кръст (БМЧК), ще обхване 27-те областни града и 119 общини в страната. Част е от „Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализирана с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

Кампанията в Габрово стартира вчера, а символичното начало бе дадено в 17 часа. От началото на програмата през април 2011 до момента над 770 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорски организации. От БЧК очакват в кампанията да включат над 1300 младежи доброволци. При обявяването на кампанията доброволци на БМЧК област Габрово пуснаха в небето над града балони – символ на вярата, че всяко дете ще намери топлината на дома, в който го очаква с обич неговото семейство.

снимка: БМЧК – Габрово

Инициативите, които ще бъдат реализирани по време на кампанията в Габровска област  са разкриване на шатри с информационни материали в централните части на 4-те общини, боди арт, присъствие на експерти от Екипите по ПГ. Ще бъде обявен конкурс за детска рисунка „Моят дом” за деца от детските заведения, деца от приемни семейства и SOS – селище. Предвиден е празник с децата в приемни семейства в Община Дряново, срещи с безработни лица в 4-те общини. На 28 септември ще се проведе концерт на открито в централната градска част на Габрово, изложба с рисунките от конкурса и награждаване на победителите, както и раздаване на гривните  „Всички имаме грижата„, които хората да носят в Деня на приемната грижа  в знак на подкрепа.

Инициативата „Всички имаме грижата” израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда. И от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижа, близки до семейната.

И през 2012 БМЧК ще реализира информационната кампания  в партньорство и със съвместните усилия на над 80 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места, включително с 55 общини, партньори на Агенцията за социално подпомагане (АСП) по проект „И аз имам семейство”, с което цели да постигне максимална обществена съпричасност и отговорност.  До момента готовност за участие са заявили  над 179  регионални печатни и  електронни медии.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица