Свържи се с нас

Икономика

Подписан е договорът за НТС-то

НТС-то ще е първата административна държавна сграда с поставени вертикални фотоволтаици. Освен постигането на пълна естетическа завършеност на фасадата, ефектът от поставените фотоволтаични панели ще бъде в две направления …

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният управител Мариян Костадинов подписа договора за изпълнение на проекта за зелени инвестиции за енергийна ефективност на административната сграда на ул.”Брянска” № 30 в Габрово”, информираха от Областна администрация – Габрово. Договорът бе сключен с фирмата изпълнител „Топлик – Ко“ и в присъствието на представителя на ПУДООС към Министерство на околната среда и водите, проектанта арх. Узунов, надзорния ръководител, техническия ръководител от фирмата подизпълниел „Хидроизомат” и екипа от областната администрация, разработил проекта.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител изрази своята благодарност към екипа и не скри задоволството си от факта, че най-накрая административната сградата на ул. „Брянска“, известна като НТС-то на всички габровци ще бъде приведена в приличен вид.

„Това е една емблематична сграда за Габрово, в която към момента са настанени всички или почти всички държавни структури. Затова е необходимо да им подсигурим устойчива и качествена среда за работа в сграда за административно обслужване. Предвидените строително-ремонтни работи по проекта ще допринесат за реализиране на енергоспестяващи мерки и ще подобрят обществените функции на сградата при работа с граждани и посетители”, каза още Мариян Костадинов и изрази увереността си, че този процес ще бъде финализиран по един качествен начин.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Проектът е в съответствие с Приоритетна ос 1 на Националната схема за зелени инвестиции на Националния доверителен екофонд, с продължителност 8 месеца и на стойност близо 1 милион лева. Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност в административна сграда – държавна собственост, чрез прилагане на енергоспестяващи мерки с оглед значително намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Дейностите по проекта включват смяна на дограмата, изолация на стените и покрива, отоплителна система, както и осветителна и ел. инсталации.

НТС-то ще е първата административна държавна сграда с поставени вертикални фотоволтаици. Освен постигането на пълна естетическа завършеност на фасадата, ефектът от поставените фотоволтаични панели ще бъде в две направления – произвеждане на електроенергия, която да задоволи чест от потребностите на сградата и значителен екологичен ефект. Те ще се монтират на определено разстояние от стената и ще действат на принципа на двойната фасада. През лятото ще намали нагряването на сградата и следователно ще намали разходите по климатизирането й. През зимата ефектът ще е обратният – сградата ще отдава по-малко топлина в атмосферата, което ще води до по-ниски разходи за отоплението й.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Привличането на световни технологични производства променят икономиката ни!

Published

on

Привличането на международни технологични лидери и производства, с висока добавена стойност, променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода за модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево.

С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики. „Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен Радев.

Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на българското представителство на компанията и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията.

В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Подем“ отпразнува 60 години!

Published

on

Габровската компания „Подемкран“ отпразнува 60 години от създаването на „Подем“. Годишнината, която през 2021 година бе отложена, поради усложнената епидемична обстановка тогава, свързана с КОВИД-19, бе отбелязана на 16 септември в парка „Маркотея“, със звездно представление и много добро настроение.

„От самото си създаване до наши дни „Подемкран“ не спира да се развива, като през годините успява да се утвърди като водещ производител на подемни съоръжения в Европа. Този успех се дължи на непрекъснатия стремеж към иновации. Ние се вслушваме в нуждите на клиентите и предлагаме най-оптимални решения за увеличаване тяхната производителност“, каза изпълнителният директор на „Подемкран“ АД Георги Стоименов.

В своето слово пред служителите той благодари на всички тях, както и на работниците в миналото, допринесли със своя труд за доброто име и имидж на фирмата днес. В обръщението си Стоименов отбеляза, че 60-годишнината на фирмата е празник на Габрово, тъй като предприятието е дало бит и препитание на немалък брой хора.

„От своето създаване до наши дни дружеството е преживяло нелеки времена. С много вяра в това, което сме правили и страшно много труд, успяхме да ги преодолеем“, добави още той.

Изпълнителният директор на фирмата цитира думите на големия български индустриалец Пенчо Семов: „Любов, труд и постоянство“, които той разкри, че това са ценностите, в които компанията вярва и са водещи при управлението в годините от нейното създаване. Георги Стоименов пожела на целия екип на „Подемкран“ да обича това, което прави.

По време на събитието беше награден дългогодишният служител на дружеството Рафаил Иванов. Празникът беше уважен и от бившия директор на предприятието г-н Стефан Станчев.

Водещ на фирменото тържество беше телевизионният водещ, модел и актриса Мария Силвестър, а за доброто настроение на присъстващите се погрижиха актьорът Бойко Кръстанов и Танцова формация „Габровче“, които вдигнаха на крак гостите на празненството.

След тях на сцената се качи българският актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор Стефан Вълдобрев. Тържеството завърши с красиви фойерверки, които озариха небето над Габрово.

„Подемкран“ АД е сред водещите в света доставчици на кранови компоненти, предназначени за кранопроизводители и крайни клиенти. Наследник е на електротелферния завод Подем (ЕТЗ Подем, град Габрово).

В наши дни компанията е структороопределяща за развитието на Габрово и е един от предпочитаните работодатели в региона. Във фирмата сега работа намират приблизително 260 служители, в които тя не спира да инвестира и стимулира.

Средната работна заплата възлиза на близо 2 000 лева. От 1 октомври т.г. „Подемкран“ ще вложи допълни 400 000 лева, за да подпомогне работниците с допълнителни придобивки.

Зареди още

Икономика

Президентът ще участва в церемония по разширяване на завод в Севлиево

Published

on

На 20 септември, вторник, президентът Румен Радев ще посети Севлиево, където ще участва в церемонията по разширяване на производствения капацитет на завод за модерно оборудване за високо напрежение.

Официалното откриване започва в 11.00 часа. С церемонията се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод.

В рамките на посещението президентът ще разгледа производствения процес и ще се срещне с млади специалисти, работещи в компанията.

Международната технологична компания оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица