Свържи се с нас

Новини

НСО ще блъска коли наред

Това предвижда новият проектозакон за Националната служба „Охрана“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Държавните гардове от НСО ще са с привилегии, с които реално стават над закона. Всеки шофьор, който не отбие автомобила си при звуков и светлинен сигнал на минаващ кортеж, може да бъде изблъскан от пътя, информира Стандарт, цитирани от MegaNews.bg.

Освен това гардовете ще имат право да глобяват с от 80 до 300 лева всеки шофьор, осмелил се да не изпълнява разпорежданията им във връзка с тяхната дейност.

Това предвижда проектът на Закон за Националната служба „Охрана“, който беше публикуван за обществено обсъждане на сайта на правителството заедно с другите проектозакони за специалните служби.

В проекта няма отделни хипотези за нарушенията, но според разпоредбите офицерите и сержантите от НСО ще могат да изискват информация от публични органи, фирми или физически лица при изпълнение на дейността на службата. Органите и лицата, отказали да дадат безвъзмездно информацията и не съдействат на гардовете от НСО, могат да санкционирани с глоба до 200 лева. За онези, които пък възпрепятстват служител на НСО да изпълни функциите си, проектът предвижда наказание от 500 до 1000 лева. Двойно по-голяма – до 2000 лева, е глобата за шефовете на държавни органи и ведомства, местна администрация, фирми и граждани, които не изпълняват задълженията си по този закон.

Актовете за установяването на нарушенията се издават от упълномощени за целта служители, а наказателните постановления – от началника на НСО. Колите на службата, особено през последните години, бяха замесени в куп пътни инциденти и предизвикаха възмущението на гражданите. Повече от 20 години НСО работеше без закон, като дейността на службата беше уредена в правилник и с няколко текста в закона за отбраната.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица