Свържи се с нас

Новини

НСО ще блъска коли наред

Това предвижда новият проектозакон за Националната служба „Охрана“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Държавните гардове от НСО ще са с привилегии, с които реално стават над закона. Всеки шофьор, който не отбие автомобила си при звуков и светлинен сигнал на минаващ кортеж, може да бъде изблъскан от пътя, информира Стандарт, цитирани от MegaNews.bg.

Освен това гардовете ще имат право да глобяват с от 80 до 300 лева всеки шофьор, осмелил се да не изпълнява разпорежданията им във връзка с тяхната дейност.

Това предвижда проектът на Закон за Националната служба „Охрана“, който беше публикуван за обществено обсъждане на сайта на правителството заедно с другите проектозакони за специалните служби.

В проекта няма отделни хипотези за нарушенията, но според разпоредбите офицерите и сержантите от НСО ще могат да изискват информация от публични органи, фирми или физически лица при изпълнение на дейността на службата. Органите и лицата, отказали да дадат безвъзмездно информацията и не съдействат на гардовете от НСО, могат да санкционирани с глоба до 200 лева. За онези, които пък възпрепятстват служител на НСО да изпълни функциите си, проектът предвижда наказание от 500 до 1000 лева. Двойно по-голяма – до 2000 лева, е глобата за шефовете на държавни органи и ведомства, местна администрация, фирми и граждани, които не изпълняват задълженията си по този закон.

Актовете за установяването на нарушенията се издават от упълномощени за целта служители, а наказателните постановления – от началника на НСО. Колите на службата, особено през последните години, бяха замесени в куп пътни инциденти и предизвикаха възмущението на гражданите. Повече от 20 години НСО работеше без закон, като дейността на службата беше уредена в правилник и с няколко текста в закона за отбраната.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица