Свържи се с нас

Новини

Що е то „гражданска позиция“, питат от „ДНЕС“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Що е то „гражданска позиция“ и има ли тя почва у нас? Това попитаха от структурата на Гражданско движение „ДНЕС’ в Габрово, с разпространено в местните медии електронно писмо. Повод за него е провеждащата се подписка относно промяна начина на формиране и събиране на такса смет в нашия град.

В писмото пише: „Припомняме, че само преди два месеца Вие поискахте това да стане в проведена анкета сред вас, като 76% от запитаните казаха „да“ на промяната и декларираха подкрепа в предстоящото начинание. Резултатът от първия ден до днес – повече от спиращите се на мястото за полагане на подпис отказват да си посочат ЕГН-то като твърдят, че това е лична информация. Просто казват, че ги е страх! От какво точно обаче, не казват! Защо става така? Дали при нас говори разумът или страхът? Ще променим ли нещо в заобикалящата ни действителност, ако си нямаме доверие един на друг?

ГД „ДНЕС“ има опит при провеждането на подобен вид дейност, като в националната подписката против монополите събрахме близо 800 000 подписа. Ние гарантираме,че вашите данни няма да бъдат използвани за нищо друго, освен за точно това, за което полагате вашия подпис. Освободете се от страха и ни подкрепете, защото ако ние успеем, това ще бъде успех и за вас. Чрез нас говорите ВИЕ“, се казва в разпространената сред габровските медии позиция на движението.
Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица