Свържи се с нас

Новини

Казахстанец финишира първи на площад „Възраждане”

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Казахстанецът Арман Камишев от отбора на „Астана” спечели третия етап от 62-ата колоездачна обиколка на България, който беше с дължина 97 километра от Троян до Габрово. Новината предадоха от габровската общинска администрация. Камишев измина разстоянието за 2 часа, 13 минути и 14 секунди, като успя да излезе първи в масов финален спринт на основната група. Втори и трети се наредиха германците Ерик Молс и Кристоф Шпрингер.

снимка: Община Габрово

Желязната колона от 22 отбора бе посрещната вчера на пл. „Възраждане”, където, на церемония пред Общинската администрация, заместник-кметът Климент Кунев награди призьорите. След като поздрави участниците, припомни историята на традициите в габровското колоездене и пожела успех в следващите етапи, господин Кунев връчи и четирите лидерски фланелки.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Сергей Помошников от Русия запази жълтата фланелка – за временен водач в генералното класиране, зелената – за най-добър катерач, облече Артьом Теслер от Украйна, най-активният състезател Никита Умербеков от Казахстан облече фланелката с червен цвят, бялата – за най-млад участник, заел най-предна позиция в генералното класиране до момента, отиде отново при Сергей Помошников.

снимка: Община Габрово

В сравнително краткия и равнинен етап, малко след Ловеч, напред се откъснаха 20 състезатели, сред тях и Мартин Грашев от Несебър. Преди Севлиево те бяха застигнати от основната група. Веднага след града при село Драгановци други трима опитаха да атакуват – Игор Боев от „Катюша”, Андрий Василюк от украинския клуб „Колос” и полякът Марчин Псапа от „Марк О’Поло”. Атаката им  обаче се оказа неуспешна.

Днес, в 15.30 часа, на пл. „Възраждане” ще бъде даден стартът на четвъртия етап Габрово – Трявна, като обиколният маршрут включва 100 километра. Преди да стартират, участниците ще получат парични премии за класирането им в третия етап. Колоездачите ще преминат по ул. „Брянска”, ул. „Христо Смирненски”, великотърновско шосе, главен път Габрово – Велико Търново. Ограниченията на транзитното и локално движение на всички превозни средства.ще бъдат въведени от около 15.00 часа и ще важат до изтегляне на колоната.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица