Свържи се с нас

Новини

Социалното напрежение сред служителите на МВР нараства

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

„През последния един месец сред служителите в МВР се наблюдават индикации за назряващо социално напрежение. Източник на това са  отправени искания от страна на част от синдикалните организации в МВР и последващата реакция на членове на правителството и политическия кабинет в МВР.“ Това заявяват от Синдиката на служителите в МВР в разпространена декларация до медиите в страната.

„В тази връзка и в следствие на развиващата се полемика и задочен диалог, Синдикатът на служителите в МВР (ССМВР) има моралното задължение да вземе отношение и да декларира публично своята позиция.

 ССМВР е една от младите синдикални организации в МВР, но още от своето учредяване заема своето подобаващо място в социалния и синдикален живот в системата на вътрешното министерство, като един надежден и диалогичен гарант, осъществяващ дейност в защита на трудовите, социално-икономическите и синдикални права на служителите в МВР.

На тази основа ССМВР е последователен и целенасочен в действията си социален партньор, като изпълнява стриктно заложеното в устройствените си документи, решенията на върховните и управителни органи на синдиката и споразуменията и договорите, по които е страна.

ССМВР изразява задоволството на своите членове от факта, че най-после усилията ни се увенчават с известен успех по отношение продължителните ни опити да сближим позициите на отделните синдикални организации в МВР за създаване на атмосфера, в която синдикатите да се обединят в единна позиция по важните въпроси със социален и синдикален аспект.

В същото време членовете на ССМВР изразяват искрената си надежда, отправените искания и последващите действия на част от членовете на синдикалните организации в МВР да не са пореден опит да се прикрият вътрешносиндикални проблеми и борби за влияние или да са плод на извънсиндикалната ангажираност на някой от представителите на ръководствата на въпросните синдикати за провокиране на социално напрежение. Синдикатът ни няма да толерира и подкрепя подобни опити за извличане на съмнителен дивидент, което да става на гърба и за сметка правата и интересите на служителите в МВР и синдикалната дейност.

Синдикатът на служителите в МВР е декларирал многократно и в съответствие с целите и устава на организацията, че е готов по всяко време активно да участва във всички форми на социален диалог и обсъждане на разумни предложения и искания, които се отнасят до защитата на трудови, социално-икономически и синдикални права на служителите в МВР, и в частност на своите членове.

Настоящата обстановка не дава основание на ССМВР да се отклонява от своята последователна дейност и организацията ще подкрепи всички справедливи искания, които биха довели до подобряване на условията на труд и социално-икономически статус на служителите в МВР.

По най-категоричен начин препотвърждаваме, че защитата на правата и интересите на нашите членове и служителите в МВР ще протича при стриктно спазване на нормите на закона, договореностите и добрия тон, като се придържаме към използването на всички допустими средства за отстояване на нашите позиции.

В никакъв случай синдикатът няма да се ангажира в договарянето на нови социални придобивки и промени в политиката на доходите, ако това бъде обвързано или извършвано за сметка на съществуващи вече социални права и придобивки, или редуциране в негативен план на параметрите им по отношение служителите в МВР.

Не на последно място изразяваме и споделяме мнението на нашите синдикални членове, че правителството и политическото ръководство на МВР са длъжници на служителите от вътрешното министерство по отношение политиката на доходите, след като официалните данни за инфлацията в страната, от последното индексиране на доходите на служителите в МВР / 01.01.2009 г./, до края на август, 2012 г. сочат завишаване с 10 пункта.

На фона на всичко изброено в настоящата декларация, членовете на Синдиката на служителите в МВР очакват и призовават ръководството на МВР в най-скоро време да пристъпи към официални преговори със социалните партньори по наболелите въпроси, като в преговорите се включат и експерти на финансовото и социалното министерства“, допълват още от Синдиката на служителите в МВР.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица