Свържи се с нас

Новини

Кметът заминава за три седмици на обучение зад океана

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 4-ти до 21-ви септември кметът на Община Габрово няма да бъде в града, околността или Европа, а ще бъде в САЩ на обучение. Новината съобщи лично Таня Христова на редовния си брифинг пред местни медии. „Имам изключителната чест да бъда поканена и включена от страна на правителството на САЩ в проект, който включва представители на различни страни и който е насочен към обучение свързано с процесите на отчетност и прозрачност в работата на държавните институции. Също така е фокусиран към придобиване на умения и качества в сферата на лидерството“, каза кметът на Габрово.

Таня Христова сподели, че от цяла България в това обучение, което включва 26 представители от целия свят е избрана единствено тя и самият факт го приема като изключително признание за качествата, които е проявила в работата си. „Наистина се чувствам поласкана и макар, че наистина сърцето и душата ми са свити какво би могло да се случи докато ме няма, надявам се, че това ще бъде с полезни измерения за работата ми, когато се върна обратно. Убедена съм, че ще мога да споделя добри примери и модели, които да можем да приложим тук на място“, каза още кметът Христова.

Един от фокусите на обучението ще бъде свързан с това да бъдат запознати по какъв начин публичният и частният сектор работят заедно, за да осъществяват контрол и мониторинг по отношение работата на публичните институции. Друг от акцентите ще бъде работа с гражданско общество, включително и по време на подготовка и провеждане на избори. Ще бъде засегната още темата на това по какъв начин обществото реагира и какви са принципите на корупционни практики, включително по какъв начин се изпълняват дейности свързани с разглеждане на тези казуси.

Градовете, в които се предвижда да има запознаване с работата на различните институции, срещи с организации са Вашингтон, Сиатъл и Тампа (Флорида). Абсолютно всички разходи по пътуването на кмета са поети от правителството на САЩ.  В обучението са включени представители от Афганистан, Ангола, Аржентина, Чехия, Салвадор, Китай, Гана, Индия, Индонезия, Израел, Кения, Ливан, Мексико, Черна гора, Мароко, Намибия, Нигерия, Перу, Филипини, Танзания и др.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица