Свържи се с нас

Новини

В Дряново „Лято 2012” завърши с почистване

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Почистване на районна около моста на Уста Колю Фичето и Духовникова чешма постави финал на плана за работа „Лято 2012”, на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, ръководена от зам.-кмета на община Дряново Даниела Енчева. Новината съобщиха от Община Дряново.

15 деца от Дряново прегърнаха идеята да направят по-приветлива и по-чиста местността около изцяло каменния мост от средата на 19 век, над река Дряновска, сътворен от Първомайстора. С това мероприятие те сложиха край на „Лято 2012”, което е своего рода план (разработен в изпълнение на “Програма за превенция на насилието между учениците за 2012 година” и “Програма за закрила на детето 2012 година” в община Дряново) съставен от спортни прояви, но и инициативи за почистване на зелените площи, с обособени кътове за отдих и игра на децата.

След почистването децата се почерпиха със сладолед и сок, и си обещаха да пазят природата чиста. Лошото време попречи да се изпълни само една от заплануваните за финал на „Лято 2012” инициативи – къпане в басейна на хотел „Каса волей”. Въпреки това настроението на децата не се помрачи, а и те останаха много горди от работата си, защото мостът е един от паметниците на културата с местно значение в община Дряново.

Идея на обществените възпитатели към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е всеки месец и през учебната 2012/2013 година да се организират инициативи, които да допринасят за осмисляне на свободното време на подрастващите. За това те ще разчитат както на педагозите от училищата, така и на всички, които имат идеи и желание за реализиране на интересни инициативи, т.е. самите деца и техните родители.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица