Свържи се с нас

Новини

Скейтборд състезанието ще продължи на поляната под Градище с премиера

Published

on

Скейтборд състезанието, което ще се проведе тази събота (25 август) в Габрово, организирано от  Ninja Squad ще продължи на поляната под Градище с прожекция на тяхното ново сноуборд видео, игри и демонстрации.

Трейлърът на филма “For No Reason”, беше отразен от големите европейски сноуборд медии, които казаха:  „Страхотен, настроението наистина  ни харесва“ – Onboard magazine и „Изглежда истински без измислени истории, кара те да караш сноуборд  на момента“Shred On Magazine .

Премиерата ще се състои за пета поредна година, което вече я прави традиция за нашия град. Голяма част от кадрите във филма са снимани именно в Габрово. Тази година събитието се организира с подкрепата на Община Габрово, Център за обществена подкрепа и Областен съвет по наркотични вещества.

Поканени са всички без оглед на пол и възраст, единственото задължително условие е да си носят доброто настроение.

И, ако все пак сте го забравили, то непременно ще дойде в рамките на фестивала.

Стартът на скейтборд състезанието ще бъде даден в  10.00 часа на улица „Аврам Гачев” със свободно каране.

Квалификациите са насрочени за 14 часа, а от 17.30 започват финалите пред Костницата, където ще бъде и награждаването, в 18.30.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица