Свържи се с нас

Новини

Подписаха договора за етап 3 от водния проект

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Третият договор за строителство в рамките на водния проект на Габрово беше подписан днес . Това стана факт на официална церемония, състояла се в Ритуалната зала на Община Габрово, където  заместник-кметът Климент Кунев и управителят на пловдивската фирма „Пътинженеринг” EООД, спечелила обществената поръчка за изпълнител на третия етап Недялко Бекиров поставиха подписите си.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Проектът за Воден цикъл на Габрово е най-големият изпълняван от Общината проект не само като стойност на инвестицията, но и като обхват. Той е най-големият и затова, защото в най-голяма степен повлиява на начина на протичане на нашето ежедневие. Със сигурност в хода на строителните работи всички ние, всички граждани и посетители на града ще изпитват затруднения. Такива при предвижване с автомобил, на места при предвижване пеш, затруднения заради липсата на вода понякога, но всички ние знаем, че искаме този проект да се реализира, защото след това качеството на нашия живот ще е значително повишено. Използвам случая да помоля още веднъж всички да проявяват разбиране и търпение, защото затрудненията днес са за нашето добро утре“, каза зам.-кметът Климент Кунев. Той заяви още, че Общината ще следи стриктно  изпълнението на строителните дейности и на мерките, които целят да затруднят в минимална степен ежедневието на гражданите.

От своя страна управителят на пловдивската фирма „Пътинженеринг” EООД изрази надежда, че гласуваното доверие ще бъде оправдано и с подписания договор ще бъде спазен срокът на изпълнение. „Самият проект обхваща 8 подобекта. Моите надежди са както до сега винаги сме изпълнявали всички обекти предсрочно, да завършим тази мащабна задача в града“, категоричен бе Недялко Бекиров.

Стойността на договора е 11 966 428,02 лв. без ДДС. Продължителността е две години за строителство и една година за съобщаване и отстраняване на дефекти съгласно условията на ФИДИК „Червена книга”. В обхвата му са включени необходимите дейности по изпълнение на строително-монтажни работи, доставка на суровини и материали, механизация, работна сила, услуги за изпълнение на строителството в съответствие с одобрените технически спецификации, работни проекти и количествени сметки.

В резултат на договора ще се изпълнят мерки, които ще коригират силно амортизираното състояние на водоразпределителната мрежа и високото налягане в нея, ще доведат до значително намаляване на техническите водни загуби на питейна вода, ще подобрят цялостната надеждност на водоснабдяването посредством елиминиране на честите аварии и ремонтни работи по водопроводната система, както и преустановяване на високите разходи за експлоатация и поддръжка. Териториалният обхват на строителството включва осем подобекта в града.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица