Свържи се с нас

Новини

Автобус на ОПТ – Габрово изгоря

Пострадали няма

Published

on

Автобус на Общински пътнически транспорт – Габрово изгоря на пълно. За щастие пострадали хора няма. Новината съобщиха от Община Габрово.

Инцидентът е възникнал вчера сутринта. Автобус, изпълняващ курс по линията Габрово-София изгубил мощност при движение по магистралата. Шофьорът спрял автобуса на близка бензиностанция, за да слязат пътниците. Допълнително за тях бил изпратен автобус от дружеството от Габрово, но, за да не чакат, те се качили на друг автобус, движещ се в посока София.

Авариралият автобус отпътувал празен обратно в посока Габрово. Близо до село Сопот, по време на движение, двигателят на автобуса се запалил. Шофьорът предприел гасене с пожарогасител, като на помощ се притекли и шофьори на преминаващи коли. Водачът се е обадил на 112, но до пристигането на пожарната, автобусът  изгорял напълно. Причините за инцидента се изясняват.

„Инцидентът е изключително неприятен, но най-важното е, че няма пострадали хора. За съжаление никой не е застрахован от такива инциденти. Изненадани сме, тъй като автобусът е нов – само на три години. В ситуацията е реагирано изключително адекватно, без да се поемат излишни рискове. “, каза управителят на дружество Общински пътнически транспорт Екатерина Караколева.

Автобусът е нов, лизингов, произведен е през 2009 година, има пълна застраховка, и е преминал ежедневния преглед от механика.

Ръководството на Общински пътнически транспорт – Габрово изказва благодарност на всички преминаващи шофьори, които са помогнали в гасенето на автобуса.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица