Свържи се с нас

Новини

ПГТ „Пенчо Семов“ ще получи дарение от Тун

Published

on

снимка: Община Габрово

В изпълнение на Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2012 година, до края на месец юли се очаква в Габрово да пристигне дарение от швейцарския партньорски град Тун.

Дарението съдържа обзавеждане за учебна кухня, предназначено за Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово, дарено от Професионалното училище на град Тун, в резултат на съвместен проект за двугодишен обмен между Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово и Професионално училище Тун /2010-2011 година/.

Обзавеждането се състои от 4 комплекта готварски печки, 4 отдушника към тях, демонстрационна печка в комплект с работен плот и отдушник, демострационно огледало и различни допълнителни съоръжения. Дарението ще бъде монтирано в Професионалната гимназия по туризъм – Габрово в следващите три месеца, с оглед до началото на учебната година, респективно малко след това,  да влезе в експлоатация, с цел обновяване на амортизираното и морално остаряло оборудване, което да доведе до повишаване на качеството на практическото обучение на учениците от ПГТ „Пенчо Семов” – Габрово.

Друга част от дарението е лекотоварен автомобил, предназначен за нуждите на Благоустрояване ЕООД – Габрово, както и 50 карикатури на карикатуриста от Тун Михаел Щройн, който, съвместно с швейцарското сатирично списание НЕБЕЛШПАЛТЕР, ще представи през месец септември 2012 година своето творчество в Дома ха хумора и сатирата Габрово.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица