Свържи се с нас

Новини

Щракнаха белезниците на двама измамници, действали в Габровско

Published

on

снимка: МВР

снимка: МВР

Задържани са две лица, извършили множество измами на територията на област Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В началото на тази седмица (16 и 17 юли) след проведена съвместна специализирана полицейска операция от служители на РУ „Полиция” в Габрово,  Севлиево и Дряново били задържани лицата В. П. на 50 години от град Лясковец и П. К. на 46 от град Левски, неосъждани, извършили независимо един от друг множество измами на територията на област Габрово.

Към момента след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия криминалистите установили, че В. П., позовавайки се на неверни данни за пострадали  близки и роднини е извършил следните шест измами: на 3.07.2012 г. е въвел в заблуждение 78-годишна жена от  Дряново и й причинил имотна вреда в размер на 1200 лева. На 29.06.2012 г. е измамил 75-годишна жена от Габрово и е причинил имотна вреда е в размер на 40 лева и 3 златни накити. На 30.06.2012 г. е въвел в заблуждение 80-годишна габровка и е причинил имотна вреда в размер на 1300 лева. На 06.07.2012 година е измамил 20-годишна жена от Габрово и е причинил имотна вреда в размер на 500 лева под формата на златни накити. На 04.07.2012 г. В. П. е получил пари и златни накити от телефонни измами на 69-годишна жителка на  Габрово в размер на 2400 лева и 2 златни накити, и 84-годишна жена, също от Габрово в размер на 2100 лева.

Вещите, предмет на престъпление, не са възстановени.

Установено било, че на 17.07.2012 г. лицето П. К. е извършил три измами на територията на град  Севлиево, като под предлог, че ще достави месо на по-ниски цени е въвел в заблуждение три жени от същия град, като им е нанесъл имуществени вреди в размер съответно на 74, 30 и 40 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства. Спрямо лицата е наложена мярка полицейско задържане за срок до 24 часа.

За случаите са уведомени Районите прокуратури в Габрово,  Севлиево и Дряново.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица