Свържи се с нас

Любопитно

Младежка музикална вечер в Габрово

Published

on

Младежки информационен център (МИЦ), домакинстван от ИМКА – Габрово организира младежка музикална вечер под надслов „Лятото горещо и забавно“.  Събитието е младежка инициатива, в рамките на дейностите на МИКЦ и ще се проведе днес (13 юли) пред сградата на ИМКА в Габрово от 19,00 часа.

Инициативата се провежда по идея на група младежи доброволци и екипа на МИКЦ Габрово и има за цел да предложи една музикална алтернатива за приятна вечер с приятели и съмишленици в началото на лятото. Екипът на МИКЦ в Габрово има за цел да популяризира и възможностите за участие в различни инициативи и обменни програми, обучение и доброволчество в Габрово и в страната.

По повод на инициативата Антоанета Янкабакова – директор на ИМКА-Габрово сподели: „С тази музикална вечер искаме да провокираме интереса и инициативността на младежите и в случай, че идеята им допада – сме готови да подкрепим провеждането на подобен род музикални и други творчески вечери през лятото в Габрово, а защо не и през цялата година. Търсим съмишленици, които да ни помагат да продължим да организираме подобни младежки събития и да представяме млади творци – музиканти, танцьори или просто хора с идеи или специфични умения, които си заслужава да бъдат представяни и подкрепяни.“

На първото издание на младежката музикална инициатива са поканени младежката музикална формация CPJ Girls, с ръководител:  Елена Вълкова. Към прекрасното трио – Жана Кокева, Стефания Марчева и Мила Добрева ще се присъедини и Момчил Косев – гост вокалист.

Още в програмата на вечерта: младежка информация, музика, танци, забавни игри и надяваме се много настроение. Информация за младежките услуги и за дейностите по проекта „Развитие на младежките услуги и капацитета на МИКЦ Габрово“ можете да намерите на: www.ymca-gabrovo.org или в офиса на ИМКА-Габрово, телефони за контакт: 066 805419, 0879123688.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Балет за възрастни предлага НЧ „Развитие – 1870“

Published

on

Балет за възрастни – за добра фигура, грация и самочувствие, започва да предлага Народно читалище „Развитие-1870”. Курсът е единствената по рода си предлагана услуга в община Севлиево.

Заниманията, в дните вторник и четвъртък, от 18:30 ч., ще води професионалната артист соло-балетист, носител на престижни награди от конкурси – Иванка Цанова, художествен ръководител на Балетната школа в читалището. Балетът е предизвикателен и е чудесна алтернатива на традиционните аеробни упражнения.

С уроците по балет ще откриете удоволствието от танца, красотата на движението и стойностната музика, ще развиете своята пластичност, финес, усет за естетика! Балетът развива музикалност, координация, синхрон, баланс, танцова култура, правилна стойка, хармонично развита мускулатура.

Това танцово изкуство съчетава в себе си грацията и красотата на движението и създава естетическа наслада! Целта е да се наслаждавате и да се разтоварите от стреса. С балета ще откриете нова страст, която да Ви зарежда с положителна енергия, удовлетворение и повече самочувствие!

Народно читалище „Развитие-1870” разполага с оборудвана балетна зала, корепетитор и професионален специалист в сферата на класическия и модерен балет. Справки на телефон – 0882806734. Записвания – в офиса на Балетната школа в НЧ „Развитие-1870”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Владимир Карамазов гостува на Фотографски срещи Севлиево 2022

Published

on

Владимир Карамазов – актьорът, продуцент, фотограф и водещ на „Сървайвър”, е големият сюрприз на дебютните Фотографски срещи Севлиево 2022 – „Истории в кадър…”. Той ще е специален гост на събитието с домакин Народно читалище „Развитие-1870”, в чието творческо пространство ще бъдат експонирани авторските му снимки от шестото издание на конкурса за художествен анализ на фотография „Снимките говорят”.

Форум, част от официалната програма на 13-ти Европейски месец на фотографията, осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” и с инициатор – Фотографска академия „Янка Кюркчиева“.

Откриването ще бъде на 15 октомври, в 16.00 часа. 23 са фотографиите на Владимир Карамазов с текстове-анализи върху тях, които лично той ще представи в арт декорираното с дървени пана фоайе на втория етаж в читалище „Развитие”.

Най-добрите слова върху кадрите от постъпилите 100 анализа на 54 участника в тазгодишния конкурс „Снимките говорят” избра жури в състав: Здравка Евтимова – писател, журналист и преводач, Михаела Михайлова – филолог и редактор, професионален преводач, Теодора Духовникова – актриса с отношение към писменото слово, Владимир Карамазов, AFIAP – актьор с отношение към фотографията и Олимпия Николова-Даниел – куратор на галерия-книжарница „София Прес”.

Предизвикателство за пишещите хора, които развихриха въображението и умението си, карайки образите от кадрите на талантливия фотограф да проговорят с техните думи, да въздействат и разчувстват, създавайки симбиозата между фотообразите и словото.

Фотографията е част от живота на Карамазов още от детството и негова голяма страст. Днес той дели времето си между репетиции и пътувания, по време на които преследва най-добрия кадър. Негови фотографии са отличени в едни от най-престижните конкурси у нас и в чужбина.

Карамазов бе избран сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа” в престижния конкурс на Smithsonian Magazine – конкуренция на National Geographic. Два негови кадъра бяха публикувани и в елитното списание Vogue. След откриването на изложбата Карамазов ще говори за фотография и разговоря искрено и лично с публиката на Фотографски срещи Севлиево 2022 – „Истории в кадър…”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие-1870“ – Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица