Свържи се с нас

Икономика

330 млн. лв. годишно спестяват е-услугите на НАП

Published

on

Близо 330 млн. лв. годишно спестява НАП на своите клиенти с е-услугите, които предлага. Това каза заместник-изпълнителният директор на НАП Христо Костадинов при откриването на дебата „Твоят код за твоите права”, организиран от КТ „Подкрепа” и приходната агенция. Костадинов допълни, че по електронен път в агенцията постъпват по над 40 милиона документи годишно. Дебатът е част от съвместната кампания на синдиката и приходната агенция за популяризирането на употребата на персоналния идентификационен код (ПИК). Целта на кампанията е гражданите да бъдат запознати с услугите на НАП, достъпни чрез ПИК, които им гарантират техните трудови и социални права.

На първия етап от общата кампанията са предвидени инициативи в пет големи български града – Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Благоевград. Следващите стъпки са организирането на срещи с работници в големи предприятия и фирми, на които те да бъдат информирани за начините за издаване и получаване на ПИК и кои е-услуги на НАП могат да ползват с него.

Достъпът до определени електронни услуги на НАП чрез ПИК беше реализиран в началото на тази година. Досега в цялата страна са издадени 33 000 кода. С ПИК гражданите могат да проверяват в интернет върху каква сума работодателите внасят осигурителните им вноски, да получат информация за членството си в пенсионен фонд, както и да видят какъв трудов договор е декларирал пред НАП техният работодател. Чрез ПИК клиентите на приходната агенция могат да поискат и издаването на документ, като например удостоверение за липса на задължения.

Клиентите на НАП могат да получат  своя ПИК като подадат заявление по образец, което може да се изтегли от www.nap.bg. Документът може да се подаде във всеки офис на НАП, но получаването му става в офис на агенцията по постоянен адрес.

Още информация за получаването и ползването на ПИК, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на едни разговор.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица