Свържи се с нас

Крими

Не се гаси туй, що не гасне?

Published

on

Слънцето, общественото недоволство, големите пожари, интересите на олигарси, политическите демагогии, мръсните интереси. Не се гасят амбициите за власт. Не се гаси бунта на онеправданите. Към високите цени на тока, водата и топлоенергията, към нелогичните отговори, към задкулисните политики. Стъкмени против правилата на реалната пазарна икономика. Нагласени така, че българските граждани да изнемогват от високите сметки. Без да имат обяснение защо в Европа, въпреки скъпите такси, хората не забелязват тези сметки. Няма реални отговори защо се налага това драстично увеличение. Защо изтъняват нашите джобове още повече? Заради интересите на зелените енергии, екотаксите, европейските норми, които със сигурност не интересуват обикновените граждани на континента. А и нас включително. Това са държавни политики. Свързани с доходи, заплати, социален климат, реформи, цялостна организация.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От началото на месеца токът поскъпна средно с 13 на сто в страната, цената на газа бе повишена с 4.88 процента, а водата в София – с 5 на сто. За какво ни е статистика, след като тя тихичко отбелязва, че няма инфлация, борави с индекси, които показват липса на проблеми. Държавна стъкмистика! Проблеми има и вече всички знаем. Страната ни е подчинена на регулатор, агенции, съвети, комисии, които цинично налагат корективи, взривяват социалния мир и заплашват да взривят финансовата рамка в страната. Крехка, но все пак стабилна.

Кой го допусна? ДКЕВР е определен орган с решение на Министерски съвет, с мандат по закон, но има процедури, ако се поискат оставки. Не е толкова сложно. Контролът върху регулатора се осъществява от Административния съд. Дали в тази ситуация някой ще напусне кабинета си? Съмнявам се. Не се гасят лесно експертните амбиции!?

Бизнес организации  обявиха, че ще обжалват цените на тока пред Върховния административен съд. Практиката от предишни подобни случаи сочи, че дори и ВАС да поиска преразглеждане на цените, това става с година закъснение. Така ДКЕВР ще излезе с ново решение, потвърждаващо предишното обжалвано. Междувременно е дошъл нов регулаторен период и се определят нови тарифи. Трябва да поискаме правото на обективен отговор. Какви са причините за поскъпването? Само с точни мотиви и аргументи ще се загасят новите цени, влезли в сила, които ни правят още по-бедни. Сега е моментът.

Не се гаси туй, що не гасне! Народният порив за реалност и правда.

Не се гаси и пожарът на Витоша. На 150 дка бушува вече огнената стихия. Над 400 души се борят да запазят гората. Ако така се бориха и в парламента, нямаше да се стига до връщането на Закона за горите. Кой и как ще използва ситуацията? Вече се прокрадват коментари, че Законът пази биосверния резерват и гората на Витоша не може да се пипа. Това са оправданията за трудността при гасенето.  Всяка ситуация за прокарване на поправките в Закона за горите се използва у нас.

Недопустимо! Общественото недоволство проваля сценарии, диктува политики, променя статуквото. Дано по-скоро се загаси пожара. Защото всички коментари при бедствия са излишни. Държавата, организацията и техниката са най-важните. А и премиерът има докторантура на тема за психофизическата подготовка на оперативния състав в такава ситуация. На гърба на професионалисти и доброволци в борба със стихията, не е необходима политическа агитация. Тя показва лоша организация.

Да запалим искрата на общественото мнение. Ясно, категорично и смело. Защото народният глас гаси и променя закони, лъжи и интереси. Диктува истини, които не са за пренебрегване.

Не се гаси туй, що не гасне. Да запалим крилата на свободомислещите. Единственият начин да спечелим битки!

Автор: Владислав Прелезов

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица