Свържи се с нас

Крими

Не се гаси туй, що не гасне?

Published

on

Слънцето, общественото недоволство, големите пожари, интересите на олигарси, политическите демагогии, мръсните интереси. Не се гасят амбициите за власт. Не се гаси бунта на онеправданите. Към високите цени на тока, водата и топлоенергията, към нелогичните отговори, към задкулисните политики. Стъкмени против правилата на реалната пазарна икономика. Нагласени така, че българските граждани да изнемогват от високите сметки. Без да имат обяснение защо в Европа, въпреки скъпите такси, хората не забелязват тези сметки. Няма реални отговори защо се налага това драстично увеличение. Защо изтъняват нашите джобове още повече? Заради интересите на зелените енергии, екотаксите, европейските норми, които със сигурност не интересуват обикновените граждани на континента. А и нас включително. Това са държавни политики. Свързани с доходи, заплати, социален климат, реформи, цялостна организация.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От началото на месеца токът поскъпна средно с 13 на сто в страната, цената на газа бе повишена с 4.88 процента, а водата в София – с 5 на сто. За какво ни е статистика, след като тя тихичко отбелязва, че няма инфлация, борави с индекси, които показват липса на проблеми. Държавна стъкмистика! Проблеми има и вече всички знаем. Страната ни е подчинена на регулатор, агенции, съвети, комисии, които цинично налагат корективи, взривяват социалния мир и заплашват да взривят финансовата рамка в страната. Крехка, но все пак стабилна.

Кой го допусна? ДКЕВР е определен орган с решение на Министерски съвет, с мандат по закон, но има процедури, ако се поискат оставки. Не е толкова сложно. Контролът върху регулатора се осъществява от Административния съд. Дали в тази ситуация някой ще напусне кабинета си? Съмнявам се. Не се гасят лесно експертните амбиции!?

Бизнес организации  обявиха, че ще обжалват цените на тока пред Върховния административен съд. Практиката от предишни подобни случаи сочи, че дори и ВАС да поиска преразглеждане на цените, това става с година закъснение. Така ДКЕВР ще излезе с ново решение, потвърждаващо предишното обжалвано. Междувременно е дошъл нов регулаторен период и се определят нови тарифи. Трябва да поискаме правото на обективен отговор. Какви са причините за поскъпването? Само с точни мотиви и аргументи ще се загасят новите цени, влезли в сила, които ни правят още по-бедни. Сега е моментът.

Не се гаси туй, що не гасне! Народният порив за реалност и правда.

Не се гаси и пожарът на Витоша. На 150 дка бушува вече огнената стихия. Над 400 души се борят да запазят гората. Ако така се бориха и в парламента, нямаше да се стига до връщането на Закона за горите. Кой и как ще използва ситуацията? Вече се прокрадват коментари, че Законът пази биосверния резерват и гората на Витоша не може да се пипа. Това са оправданията за трудността при гасенето.  Всяка ситуация за прокарване на поправките в Закона за горите се използва у нас.

Недопустимо! Общественото недоволство проваля сценарии, диктува политики, променя статуквото. Дано по-скоро се загаси пожара. Защото всички коментари при бедствия са излишни. Държавата, организацията и техниката са най-важните. А и премиерът има докторантура на тема за психофизическата подготовка на оперативния състав в такава ситуация. На гърба на професионалисти и доброволци в борба със стихията, не е необходима политическа агитация. Тя показва лоша организация.

Да запалим искрата на общественото мнение. Ясно, категорично и смело. Защото народният глас гаси и променя закони, лъжи и интереси. Диктува истини, които не са за пренебрегване.

Не се гаси туй, що не гасне. Да запалим крилата на свободомислещите. Единственият начин да спечелим битки!

Автор: Владислав Прелезов

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица