Свържи се с нас

Новини

22-метров пилон с българския флаг на Шипка за тържествата?

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

Председателят на Инициативния комитет на Националните чествания на Шипченската епопея Мариян Костадинов проведе работна среща с отговорниците на мероприятията. Новината съобщиха от Областна администрация – Габрово.

Целта на срещата беше да се представи напредъка по организацията на всички мероприятия, планирани за периода 21-26 август, както и да се обсъдят възникнали трудности в процеса. По време на срещата беше представен готовият художествен проект на изложбата „Девически манастир – свето благовещение”, която ще бъде ситуирана на мястото в градския парк, където някога е била светата обител.

Бяха обсъдени двата конкурса – художествен и фотографски, които продължават да текат и към момента. Представена беше обобщена информация от инициативата „Осинови паметник”, която като резултат и снимков материал ще бъде поместена на сайта на Шипченската епопея.

Новият момент в програмата, който участниците дискутираха беше обявеното състезание по „Скоростно изкачване на стълбите към Националния храм- паметник Шипка. Обсъден беше и самият регламент на състезанието.

В края на срещата Областният управител Мариян Костадинов представи етапа, до който е стигнала неговата инициатива да се възстанови вечният огън на храм-паметника и да се изгради 22-метров пилон с националния флаг на Република България. По повод последното Костадинов обясни, че инвестиционният проект за пилона вече е депозиран в НИНКН. След като оттам получи становище и разрешително, следва да се издаде такова и от Община Казанлък, преди да се премине към конкретни дейности по изграждането му. Очакванията са 22-метровият пилон с българския флаг да посрещне гостите за Шипченските тържества на върха.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица