Свържи се с нас

Новини

Обучение „Приемна грижа” на доброволци от Български младежки Червен кръст – Габрово в местността Узана

Published

on

Oбучение на доброволци от Български младежки червен кръст ще се проведе на 30 юни, събота, в курортен комплекс Узана и в Посетителски информационен център. Инициативата се организира с подкрепата на Община Габрово и е във връзка с предстоящото през есента стартиране на информационна кампания  на БМЧК по приемна грижа. Целта е новите доброволци на организацията да бъдат запознати с темата, за да могат пълноценно да участват в реализирането на кампанията. Младите доброволци ще бъдат привлечени за работа по проект “Програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции” , който се реализира с финасовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец, зона Европа в периода 01.12.2010 – 30.11.2014 г. Целта на проекта е младежите активно да работят за деинституционализацията на децата в социалните заведения и осигуряване на подкрепа за успешната им интеграция в обществото.

Обучението на младите доброволци ще се проведе в залите на Посетителски информационен център „Узана”, след което те ще имат възможност да опознаят местността, както и да участват в интерактивни обучителни игри на открито и в съхранена природна среда. В рамките на обучението ще бъде разработена комуникационно-информационна визия за предстоящата кампания. Най-добрите идеи ще бъдат отличени с награди, осигурени от Община Габрово.

Обучението на доброволците от БМЧК се реализира благодарение на подкрепата на Община Габрово със средства от Програмата за развитие на туризма за 2012 г.

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

26-годишната, хваната зад волана дрогирана, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 26-годишна жена, извършила престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, във вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Жената с инициали С. М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17 май т.г., около 23.30 часа, в Севлиево, управлявала лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред.

Деянието било извършено повторно, след като жената била осъдена с влязло в сила на 14.04.2022 г. споразумение на Районен съд – Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С. М. е привлечена в качеството на обвиняема, е било извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления.

Поради това Районният съд в Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районния съд в Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ново съзвездие в небето над Габрово!

Published

on

Ново съзвездие ще се образува в небето над Габрово в нощта на Карнавала, 21 май. Вижданото последно от местни хора преди 162 години „природно явление“, силно ще прилича на един от символите на нашия град, който макар и без опашка, лесно може да бъде разпознат.

Появата му на небесния свод ще бъде съчетана с магически шоу спектакъл, невиждан по своите мащаби в България, който ще впечатли и остави без дъх всички на площад „Възраждане“ в събота вечер.

Космическото събитие над Габрово за последно е било наблюдавано от хората през ранната пролет на 1860 година. Според последните записки на водещи астролози, въпросното съзвездие се намира между Голяма и Малка мечка, силно наподобяващо формата на безопашата котка.

В извадка от достоверни източници то се разкрива най-ясно между 22.00 и 23.00 часа. Случайно или не, много габровци приемат, че появата му символизира началото на нашия град и заради това го избират за символ на хумора.

Това природно явление не остава незабелязано от западните държави. Хора, със сериозни имена в областта на науките, проявяват сериозен интерес към него. За документирането му дори самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието.

Неповторимото звездно шоу започва веднага след концерта на Група „Остава“, около 22.00 часа, и ще може да бъде наблюдавано още от всички места в Габрово, имащи пряка видимост към пространството над площад „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица