Свържи се с нас

Новини

Габровци имат много висок предел на търпимост

Published

on

Георги Терзийски © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Търпимостта на габровци явно е с изключително висок предел и степен, след като продължават да понасят това управление. Това заяви независимият народен представител Георги Терзийски на състоялата се в началото на седмицата дискусия организирана от Гражданско движение „ДНЕС“.  Той даде за пример  лошото почистване на града ни през зимните месеци. „Имах възможността тази зима да пътувам в редица градове на България и мога да твърдя, че не видях толкова зле непочистен от снега град. След като изчакахме снегът да се стопи, защото не се предприеха никакви мерки и не се положи нужното да бъде почистен месеци наред, градът беше потънал в пясък и пепел. И за това смея да твърдя, че наистина габровци имат много висок предел на търпимост. Габровското ръководство трябва да се благодари за това, че имат такова население.“

Николай Сираков © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Думите на Терзийски  провокираха реакция на Николай Сираков – бивш кмет на Габрово и действащ председател на местния парламент. „Няма как да се съглася за зимното почистване. Габрово никога не е бил в бедствено положение, въпреки тежката зима. Габрово винаги е бил почистен град, колкото да ни харесва или не. Точно за последната зима Габрово беше идеално почистен град и не е бил нито ден в бедствено положение, за разлика от други като например Стара Загора“.

Дебатът прерасна в  словесна престрелка между независимия Терзийски и председателя Сираков, в която бяха засегнати наболели теми за Габрово. Народният представител попита бившия градоначалник дали той е назначил управителя на Общински пътнически транспорт Даниел Попандреев, който е бил осъден на пробация за шофиране в нетрезво състояние и дали му е било искано свидетелство за съдимост при назначаването му на работа.  Сираков отговори, че Попандреев е изпълнявал временно длъжността, не се е явявал на конкурс, не е бил постоянен управител и е бил назначен лично от него.

В заключение Георги Терзийски каза: „По време на дебата бяха отправени реплики, че колодрумът е сбъркан, че улиците са сбъркани,  Летният театър е объркан и сбъркан и това било наследството от комунизма. Аз виждам, че наследството от комунизма без да бъдат полагани каквито и да било грижи за него, вече 20 години не може умишлено да бъде разрушено. И си задавам въпросът: Какво ще бъде наследството от ГЕРБ, защото само преди няколко месеца беше открита една крайречна улица лично от Бойко Борисов и вече започна да се саморазрушава.“

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица