Свържи се с нас

Новини

Посегнаха и на туристическите хижи

Published

on

снимка: http://xn--80aesgwg8c.com

Промените в Закона за физическото възпитание и спорта, като повечето закони, в които има спорни текстове  има и положителни неща, за които само се говори. Тук положителните неща са, че се отговаря на световните изисквания за допинговия контрол, регламентират се часовете по спортна подготовка в училище, но има и няколко неща, които са абсурдни и нелогични. Има спортен арбитраж, който самото Министерство на правосъдието се съмнява дали е конституционен, защото не пише с какво ще се занимава този арбитраж и ще издава ли присъди. Другите две неща са по-пряко свързани с живота на хората. Едното е, че спортните обекти могат да се предоставят на публично-частни партньорства, на концесия за дългосрочно ползване за няколко десетилетия само при одобрена  инвестиционна програма с много пари, което означава, че те ще отидат само при крупния бизнес, а бедните спортни клубове, които развиват масовия спорт ще плащат наем. Това каза специално за сайта „Габрово Нюз“ народният представител от Коалиция за България Ивелин Николов по повод приетите на първо четене промени в Закона за физическото възпитание и спорта.

Николов посочи като пример стадион „Георги Аспарухов“ в София, на който ФК „Левски“, представляващ търговска фирма не плаща наем и събира наеми, а всички спортни клубове, които развиват масов спорт плащат наем, за да влязат на него.

Народният избраник добави към казаното и нещо, което е било вкарано в зала в последния момент от мнозинството, че освен такива спортни обекти на фирми ще се дават  и базите за социален туризъм. „В България това са хижите, които от век се стопанисват от Българския туристически съюз. Разбира се тези хижи, които не са атрактивни никой няма да ги поиска, но очевидно има някакви хижи, които ще се превърнат най-вероятно в хотели, СПА хотели или други забавни заведения“, каза още Ивелин Николов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица