Свържи се с нас

Новини

Осъдиха мъж за укриване на над половин милион лева данъци

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, постановена на 21 юни 2012 г., състав на Габровския окръжен съд осъди Р.Е. от Трявна на лишаване от свобода – условно, както и конфискация на имущество за укриване на данъчни задължения в особено големи размери.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че периода април – октомври 2008 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на пълномощник, представляващ „Рики” ЕООД с. Скалско, обл. Габрово, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения (ДДС) в особено големи размери – общо 592 239,05 лв.

Видно от събраните по делото доказателства Р.Е. потвърдил неистина (несъществуващо право на данъчен кредит) в месечни справки-декларации подадени пред ТД на НАП – офис Габрово, като при водене счетоводството на дружеството използвал документи с невярно съдържание – фактури, в които отразил неосъществени покупки на стоки и услуги от различни фирми в страната. С това подсъдимият обективирал несъществуващи сделки за приспадане на неследващ се данъчен кредит. Р.Е. избегнал установяване и плащане на данъчни задължения и като не декларирал осъществени сделки по вътреобщностни придобивания с 5 гръцки фирми от гр. Солун.

За извършеното престъпление Р.Е. бе осъден на 2 години и 10 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

Съдът наложи на подсъдимия и наказание конфискация на част от имуществото му, представляващо три недвижими имота в Габрово и Трявна. Последното наказание бе наложено, въпреки, че съгласно чл.55, ал.3 от НК съдът може да не наложи конфискация, която е кумулативно предвидена в чл.255 ал.3 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица