Свържи се с нас

Икономика

Компанията „Идеал Стандарт – Видима” навърши 20 години

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Компанията „Идеал Стандарт – Видима” АД отбеляза 20-та си годишнина от успешното партньорство с първия регистриран джойнт венчър през 1992 година между „Видима” АД и „Американ Стандард Инк“. Тържествата на обединената през 2011 година компания преминаха под надслов „20 години нова история”, а в тях  се включиха служители и работници на компанията, техни колеги – ветерани и пенсионери, мениджъри и ръководен състав, представители на Община Севлиево, членове на БС „Севлиево 21 век“, медии, партньори и приятели.

На снимката отляво надясно: Валентин Ганев, Нели Бенова, Васил Кънев, Милена Богданова, Красимир Копчев

В емоционален разговор пред журналисти изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт-Видима“ АД Васил Кънев, директорът на завода за производство на санитарна арматура и зам. председател на Съвета на директорите Красимир Копчев, директорът на завода за производство на санитарна керамика, член на Съвета на директорите Валентин Ганев и директорът Човешки Ресурси за регион Източна Европа, член на Съвета на директорите на обединеното дружество „Идеал Стандарт-Видима“ Милена Богданова обрисуваха картината на изминалите 20 години през собствения им поглед.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Това са 20 години от историята, които промениха нашия град, региона и инвестиционната политика в България. През тези 20 години съумяхме да покажем, че това е пътят, по който трябва да се върви. Аз никога не забравям, че за да стане нещо е имало история преди това. За мен никога историята не започва от момента, когато аз започвам нещо, което означава че от 1934 до 1992 година са работили хора. Никога не е бил лесен този бизнес и нашето производство, но то винаги е било водещо в страната и за това искам да изкажа благодарности към тези хора, както и благодарности към екипа който подкрепи идеята тогава да поемем този път. Компанията „Идеал Стандарт – Видима” е най-големият производствено-логистичен център в Европа с локирани Европейски център за информационни технологии, с изнесен център за финансова дейност на „Идеал Стандарт Интернешънъл“. Тези 20 години някога ще бъдат оценени като Севлиевското Възраждане, защото поколенията оценяват. Голямата компания инвестира в хора“, каза изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт-Видима“ АД Васил Кънев.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Думите му бяха допълнени от директора на завода за производство на санитарна арматура Красимир Копчев, който каза, че сред приоритетите на компанията винаги са били внедряването на новите технологии, доброто отношение към работещите, условията на труд и опазването на околната среда. Той увери, че депонираният промишлен отпадък е съизмерим с депонирания като битов отпадък. По отношение на условията на труд директорът сподели, че през годините 2004, 2005, 2006 компанията е била отличник в „Американ Стандард Инк“.  „Мисля, че определено има какво да оставим на хората след нас“, заяви Красимир Копчев.

Равносметката за изминалите 20 години беше допълнена от директора на завода за производство на санитарна керамика Валентин Ганев, който каза в завода се произвеждат едни от най-високостойностните модели в компанията. Картината беше цялостно завършена от директора Човешки Ресурси за Източна Европа Милена Богданова. Тя сподели, че компанията е предпочитан работодател, заради възможността служителите да усвояват световни стандарти на работа, непрестанните ежегодни усилия в повишаването на квалификацията на персонала и различните, уникални и добри възможности предоставени за персонално развитие на служителите. „В България сме множество и различни структури. Имаме завод за керамика, за арматура, дистрибуционен център, център за финансова отчетност, продуктови и проектни мениджъри. Имаме възможностите да предоставяме кариерно развитие и обогатяване на знанията, уменията и растежа на нашите служите, което ни отличава като компания. Полагаме усилия да се позиционираме като предпочитан работодател и сред тези, които завършват средно и висше образование.“

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По късно пред търговския център на „Идеал Стандарт-Видима“ беше открита фотоизложба, която припомни успешното партньорство през годините.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Голям интерес в Габрово към програмата за енергийно обновяване

Published

on

При много голям интерес премина срещата в Ритуалната зала на Община Габрово, организирана от Европа директно Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Община Габрово, на която бяха представени предстоящите процедури от Плана за възстановяване и устойчивост на България /НПВУ/, предназначени за бизнеса и гражданите.

Участниците се запознаха с възможностите, които предоставя Планът, с предстоящите програми за бизнеса по НПВУ и финансови инструменти, които се подготвят за бизнеса, както и с предстоящите процедури за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и др.

Срещата беше открита от кмета на Габрово, а Марина Кирова от Представителството на ЕК в България представи какво предвижда Планът за целия период. Процедурите за бизнеса бяха представени от Калин Маринов, зам. – директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на иновациите и растежа“.

Татяна Ангелчева от МРРБ разказа какви са възможностите за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, а Милена Хубенова и Румен Джаров от отдел „Контрол и мониторинг“ в дирекция “Жилищна политика” на МРРБ представиха процедурата за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – eтап I”.

Съвсем естествено, обновяването на жилищните сгради предизвика най-голям интерес. Почти час експертите отговаряха на множеството въпроси, които идваха от цялата страна.

След общата част дискусията продължи във всеки център поотделно съгласно местните приоритети на региона. В Габрово темата беше отново обновяването на жилищния фонд.

Тодор Попов – Директор на Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване“ в Община Габрово представи детайли от процедурата и отговори на конкретни въпроси, свързани с подготовката на документите за участие в процедурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Започва „УНИТЕХ 2022“, спомагаща „Иновативния Хълм на Габрово“

Published

on

В Техническия университет – Габрово днес, 18 ноември, започва двадесет и втората ежегодна международната научна конференция „УНИТЕХ 2022“. Официалното откриване е насрочено за 10.00 часа в конферентната зала на университетската библиотека.

В „УНИТЕХ 2022“ ще вземат участие повече от сто учени от университети, научни организации и представители на бизнеса от страната и чужбина. Заявените за участие в научния форум доклади са 155, в 18 тематични секции.

Предвидени са поредица от събития, свързани с изпълнението на проекти по ос 1 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В технологичния парк на университета ще се проведе семинар, с акцент партньорството между наука и бизнеса. В Конферентната зала на университетската библиотека от 16:00 часа ще започне информационен ден, свързан с eко и енергоспестяващи системи и технологии“, финансиран от Оперативна програма „Наука и обра- зование за интелигентен растеж.

Всички мероприятия, включени в конференцията „УНИТЕХ 2022“, ще спомогнат за обособяването на „Иновативния Хълм на Габрово“ – ключово място за обучение, научни изследвания, предприемачество, трансфер на знания и технологии, инкубатор на идеи и фирми, споделено пространство за студенти, докторанти, ученици, преподаватели, учени, представители на бизнеса, НПО, местната и държавната власт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица