Свържи се с нас

Новини

Ограничение в движението заради състезанието „Узана 2012“ (Програма)

Published

on

Трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм – планинско състезание „Узана 2012”, ще се проведе този уикенд, 23 и 24 юни, в к.к. Узана край Габрово.

снимка: Община Габрово

В тази връзка, през двата дни, се налагат временни ограничения на движението на моторни превозни средства в Габрово и околността. В събота, 23 юни, от 9.45 до 12.30 часа ще бъде забранено движението на автомобили през пл. „Възраждане” и бул. „Априлов” в участъка от Областна управа до Централна поща. Ограничението важи и за градския транспорт.

След приключване на техническия преглед, автомобилите, които ще участват в проявата, ще се придвижат организирано до старт линията край бившето училище „ Д-р Тота Венкова”. Групата ще бъде водена от пилотен полицейски екип, с чиито сигнали и указания останалите участници в движението трябва да се съобразяват.

От 14 часа до приключване на официалната тренировка в три манша – около 18 часа, ще бъде затворен участъкът от бившето училище „Д-р Тота Венкова” до к.к. Узана. Същата отсечка ще бъде затворена и на следващия ден, 24 юни, неделя, за времето от 9 до около 14 часа когато ще завърши шампионатът.

Програма на състезанието:

Събота, 23 юни

9:30 – 12:00 часа      Административна проверка на документите на участниците и технически преглед на автомобилите – пред Община Габрово

11:40 – 12:00 часа    Шоу обиколка с шампионските автомобили на „Ара Моторспорт” /Таня Христова – кмет и инж. Климент Кунев – зам.-кмет, пилоти Атанас Божилов – баща и Атанас Божилов – син/ – улиците около сградата на Община Габрово

12:10 – 12:30 часа    Среща с кмета на града – ритуална зала на Община Габрово

12:30 – 13:30 часа    Отвеждане на автомобилите до трасето

15:00 – 18:00 часа    Официална тренировка в ІІІ манша

 Неделя, 24 юни

9:00 – 9:30 часа        Закрит парк на автомобилите /на старта/

9:30 – 10:00 часа      Официално откриване на състезанието

10:00 часа                  Старт І манш – Таня Христова – кмет на Община Габрово

13:00 часа                   Предварителни резултати

13:30 – 14:00 часа   Официални резултати, награждаване и закриване на състезанието – на плаца зад хотел „Импулс”, к.к. Узана

Старт                            След бивше училище „Д-р Тота Венкова” – 840 м. надморска височина

Финал                           Заслон „Дядо Георги” – 1 500 м. надморска височина

Трасе                            к.к. Узана, 5 800 м. асфалт

Участници               Лицензирани състезатели в БФАС за 2012 г. Временни състезателни лицензи ще се издават и заплащат в събота, 23 юни, на административния преглед.

Община Габрово призовава гражданите да спазват обществения ред и да не предприемат действия, които биха застрашили тяхната безопасност или тази на състезателите, преди, по време и след провеждане на тренировките и състезанието. Желателно е зрителите да пристигат по-рано от обявения начален час, за да имат възможност да си изберат подходящи места преди подходите към трасето да бъдат затворени.

Препоръчва се на публиката да се разположи на високи скатове, където евентуални инциденти не биха засегнали зрителите. Родителите са длъжни да упражняват непрекъснат и строг контрол над децата си. Забранено е преминаването през трасето, заставането от външната страна на завоите, както и на обозначените с полицейска лента места. Спирането на движението и поставянето на временна маркировка ще се регулира от полицията.

Община Габрово апелира към всички, които ще посетят к.к. Узана в почивните дни, да направят необходимото, за да опазят природата в района чиста.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пуснаха поръчка за основен ремонт на над 87 км пътища в област Габрово

Published

on

Областно пътно управление – Габрово стартира обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 87 км републикански пътища в областта, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Сред тях са: проходът „Шипка“ и първокласният път Дебелец – Дряново. Прогнозната стойност на поръчката е 1 745 880 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 31 октомври т.г.

Обществената поръчка е в 5 обособени позиции. Първата обособена позиция е за проектиране на ремонта на близо 11 км от пътя Велико Търново – Габрово, в участъка Дебелец – Дряново.

С ремонта на участъка ще се подобри връзката между областите Велико Търново и Габрово. Прогнозната стойност е 219 400 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението ще се извърши в три междинни етапа.

Втората позиция е за изработване на технически проект за основен ремонт на 14,8 км от пътя Габрово – Казанлък през прохода „Шипка“. С обновяването на трасето ще се повиши комфортът на пътуващите между Северна и Южна България по направлението Русе – Свиленград.

Индикативната стойност на поръчката е 296 100 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Третата обособена позиция е за проектиране на ремонта на 31,6 км от пътя Севлиево – Дряново, а прогнозната стойност е 632 620 лв. без ДДС. Третокласното трасе свързва общините Севлиево, Габрово и Дряново и е пряка връзка между първокласните пътища Севлиево – Велико Търново и Велико Търново – Габрово. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Четвъртата обособена позиция е за изработване на технически проект за ремонт на 8 км от пътя Кметовци – Черневци – Боженци. Трасето е единствената пътна връзка до населените места Боженци, Трапесковци, Черневци, Вълков дол, Редешковци и Кметовци в община Габрово. Индикативната стойност е 161 200 лв. без ДДС, а срокът за проектантските работи е 60 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Петата позиция е за проектиране при ремонта на 21,8 км от пътя Кръвеник – Стоките – Батошево. Прогнозната стойност на позицията е 436 560 лв. без ДДС. Третокласният път свързва населените места в общините Севлиево и Априлци, както и областите Габрово и Ловеч, и води към Батошевския манастир. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Целта на обществените поръчки е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу изборната търговия в севлиевския квартал „Балабанца“

Published

on

Служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им от севлиевската полиция, Зоналното жандармерийско управление в Плевен, Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново и Областна дирекция безопасност на храните – Габрово влязоха в севлиевския квартал „Балабанца“.

Съвместната операция бе насочена срещу укриването на доходи от търговска дейност, съхранение и разпространение на хранителни стоки, които не отговарят на действащите стандарти, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол, подготовка и организация на контролиран вот, във връзка с предстоящите избори на 2 октомври.

Акцията е била реализирана в петък, 23 септември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. В хода на операцията са били проверени 6 магазина за продажба на хранителни стоки и 9 лица.

В хода на извършените проверки не са установени нарушения на данъчното, здравно и изборно законодателство. От страна на ТД на НАП са били изготвени 2 констативни протокола.

В търговски обект, находящ се на ул. „Светлина“, са били открити спиртни напитки, които не са облепени с български акцизен бандерол. На управителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Служители на РЗИ – Габрово поискаха по-високи заплати

Published

on

Служители на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово подкрепиха националния протест, с искане за достойно заплащане на труда им. Здравните работници излязоха днес по време на обедната си почивка, за да изразят солидарността си с колегите им от цялата страна, с настояване за по-високи заплати.

Малко след 12.00 часа инспектори, експерти, специалисти и изпълнители от РЗИ – Габрово се събраха на мълчалив протест пред сградата на инспекцията в областния град. Те носеха плакати, с призив „Достоен труд – достойно заплащане“, а на реверите им имаше сини лентички, в знак на протест.

Здравните работници настояват за увеличение на възнагражденията им със задна дата и срок до 25.10.2022 г., както и за премахване на натрупаните диспропорции в заплащането на различни служители, които са на една и съща длъжност.

Пред „Габрово Нюз“ протестиращ каза, че в инспекцията има служители, чието нетно възнаграждение е около или малко над минималната работна заплата. Ако не бъдат чути, демонстрантите обмислят протестът им да се пренесе пред здравното министерство.

Исканията на протестиращите здравни служители са подробно описани в декларация, която е изпратена до президента, премиера и МЗ. Действията им са подкрепени от КТ „Подкрепа“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица