Свържи се с нас

Икономика

В Трявна сключиха договори за ремонт на общински пътища

Published

on

снимка: Община Трявна

Община Трявна проведе открит конкурс за възлагане на малка обществена поръчка по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчка с предмет „Основен ремонт на общински пътища по обособени позиции“. В открития конкурс взеха участие три фирми, които се състезаваха за извършването на ремонт на 24 (двадесет и четири) пътя от общинската пътна мрежа. Финансирането на всички обособени позиции се извършва с целеви средства от капиталовите разходи на община Трявна, съобщиха от местната общинска администрация.

снимка: Община Трявна

Кметът на община Трявна инж. Драгомир Николов сключи договор с инж. Денка Генчева – управител на фирма „Пътстрой – Габрово“ АД за изпълнението на 10 (десет) обособени позиции на обща стойност 273 900 лв. с включен ДДС, както следва: 1. с. Радевци; 9. кв.Минкино – с.Драгневци – с.Брежници; 10. с.Енчовци – с.Маруцековци; 11. кв.Малки Плачковци – кв.Горни Плачковци; 12. гр.Плачковци – кв.Късовци – с.Стоевци; 15. Гр.Трявна – с.Престой – с.Станчов хан; 16. с.Мръзеци – жп спирка Бъзовец; 19. с.Малки Станчевци – с.Черновръх; 22. с.Черновръх – с.Фъревци; 24. с.Радино.

снимка: Община Трявна

С г-н Алекси Алексиев – представител на консорциум „Димас – Монолит“ – гр. Трявна беше сключен договор на обща стойност 70 000 лв. с включен ДДС за изпълнението на 4 (четири) позиции: 2. с.Мръзеци – с.Кръстец; 17. с.Станчов хан – с.Свирци – с.Ралевци – с.Горяни; 18. с.Станчов хан – с.Руевци – с.Креслевци; 23. гр.Трявна – с.Добревци.

Съгласно подписания договор с инж. Филип Маринов и инж. Румен Игнатов управители на фирма -„Пътни строежи“ – гр. Велико Търново ще се изпълнява договор на обща стойност 185 000 лв. с включен ДДС за 10 (десет) обособени позиции: 3. с.Чвор; 4. с.Дървари; 5. гр.Трявна – с.Рашови; 6. кв.Бангейци – с.Кашенци; 7. кв.Раданци – с.Матешовци; 8. с.Зеленика – с.Веленци; 13. с.Армянковци; 14. с.Глутници; 20. С.Фъревци – с.Стражата; 21. с.Кисийци.

снимка: Община Трявна

При сключването на договорите инж. Николов пожела на всички фирми спорна и безаварийна работа и завършване на обектите качествено и в срок.

Крайният срок за изпълнението на основния ремонт на общинските пътища е 15 септември 2012 г.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

НАП пусна нова електронна услуга за промяна на електронна поща и телефон

Published

on

Електронните адреси за кореспонденция, на които НАП изпраща съобщения и документи до физическите и юридически лица, вече могат да се заявяват и коригират онлайн от клиентите чрез използване на нова електронна услуга „Управление на достъпи и на контактна информация“.

Притежателите на ПИК, издаден от агенцията, или електронен подпис, могат да променят имейлите и телефоните за контакт с НАП за целите на изпълнението на данъчно-осигурителните изисквания. По този начин комуникацията между данъчната администрация и потребителите ще се улесни, намалявайки значително случаите на неактуална контактна информация.

Електронният адрес за кореспонденция по чл. 28, ал. 2 от ДОПК за получаване на съобщения от НАП е задължителен за лицата, регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност, и поради тази причина актуалният имейл трябва да е един, поясняват от НАП.  

При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк  на електронна поща, който изисква потвърждение преди промяната да влезе в сила. Смяната на телефон за контакт се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер, уточняват от приходната агенция.

Новата услуга е достъпна под името „Управление на достъпи и на контактна информация“ в портала за е-услуги на НАП – https://portal.nra.bg/ . От НАП съветват потребителите да предоставят актуален имейл за кореспонденция, за да може комуникацията с приходната агенция да се извършва изцяло електронно, а не на хартия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Общината очаква предложения за Бюджет 2022

Published

on

Проектът за бюджет на Община Габрово за 2022 г. е в процес на подготовка. Целта на средствата, предвидени в него е да решават проблеми, да подкрепят развитието на града, да подобряват качеството на живот.

За Община Габрово е изключително важно да чуе предложенията на габровци по новата финансова рамка, споделиха от администрацията на кмета.

Изпратете Вашите предложения към Бюджет 2022 в срок до 15 декември 2021 г.

Три са възможните начини това да се случи: чрез специално разработената електронна форма на адрес: https://gabrovo.bg/budget2022/; чрез мобилното приложение Komitet.BG, като за целта трябва да изтеглите и инсталирате приложението, и да добавите идея в категорията „Предложения за Бюджет 2022 г. на Община Габрово“. Насоки за работа с мобилното приложение можете да намерите тук; на хартиен носител в деловодството на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Трявна с две номинации за годишните награди в туризма

Published

on

Красивият възрожденски град Трявна отново е номиниран за награди в сферата на туризма! Конкурсът е обявен за шеста поредна година от Министерството на туризма и ще отличи най-добрите прилагани практики в сферата на туризма, както и усърдната работа на експертите в този бранш през последната една година.

Тази година сме номинирани в категория “Публикация на тема туризъм в България за 2021 год. в интернет блог” за публикацията, посветена на тревненското китно село Кисийците, превърнало се в арт галерия на открито с поглед към Балкана, която е споделена в туристическия блог traveler-diary.com

Може да дадете своя вот тук: https://tourismawards.bg/cat/blog-material/

Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна се бори в категория “Изборът на българите”, в която се състезават всички туристически обекти, включени в “100-те национални туристически обекта” и “50-те малко познати места”.

Може да дадете своя вот тук: https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/

Онлайн гласуването започна на 13.11.2021 год. и ще продължи до 00:00 ч. на 22.11.2021 год. Всеки може да даде своя вот на tourismawards.bg за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. От Министерството на туризма подчертават, че контрола на гласуването ще бъде завишен, за да няма злоупотреби и нерегламентирани опити за промяна на електронния вот. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

В тазгодишното шесто издание на Годишните награди в туризъм за 2021 год. са допуснати над 60 кандидати, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини категории.

Ето и всички 10 категории, в които може да гласувате онлайн:

  • Специализиран туризъм
  • Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 год. в печатна медия
  • Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 год. в онлайн медия
  • Иновация
  • Туристическа дестинация
  • Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 год. в телевизия
  • Туристическа атракция/обект
  • Публикация на тема туризъм в България за 2021 год. в интернет блог
  • Туристическа община – специална награда за 2021 год.
  • Изборът на българите

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Припомняме, че Община Трявна бе отличена в категория “Туризъм и култура” за малка община, с население под 20 000 души, в тазгодишното издание на конкурса “Кмет на годината 2021”, организиран ежегодно от медията Kmeta.bg.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица