Свържи се с нас

Новини

Направиха първа копка на реконструкцията на бул. „Трети март”

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Първа копка на реконструкцията на булевард „Трети март”  в участъка от квартал „Дядо Дянко” до Хаджицонев мост в Габрово беше направена днес. Рехабилитацията на участъка се извършва вследствие на споразумение за съвместно финансиране между Агенция „Пътна инфраструктура” и Община Габрово от 11 ноември 2010г. На събитието присъстваха кметът на Габрово Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Николай Сираков, зам.-областният управител Неделчо Търкаланов, депутатът Цветомир Михов и представители на фирмата изпълнител.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Поводът да сме тук днес е един изключително важен и до голяма степен изстрадан проект за нашия град. Днешният повод е не само, че ще асфалтираме този участък  по пътя за една изключително важна туристическа дестинация в местността Узана. Община Габрово съвместно с АПИ, които в продължение на 10 месеца ще изпълнят един проект, който ще позволи цялостна реконструкция и рехабилитация на този участък, който включва подмяна на ВиК съоръжения, изграждане на тротоари, бордюри и полагане на пътна настилка. Убедена съм, че 2012 година ще бъде година на много подписани договори, така ще бъде и година на много първи копки“, заяви кметът на Габрово Таня Христова.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Любопитен момент от церемонията настъпи, когато беше даден стартът на реконструкцията на бул. „Трети март” от г-н Михов, който замахна с бутилката шампанско към греблото на багера, а въжето с което беше вързана самата бутилка се скъса и тя полетя свободно в пространството към платното за движение. Все пак при втория си опит народният представител беше по-точен и успя да я счупи.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Стойността на проекта е 1 577 498,60лв. без ДДС, а изпълнител е сдружение „ПСТ – Перфект” – София. Депутатът Цветомир Михов заяви, че трябва да се отдаде заслуженото и на Инициативния комитет от кв.Бичкинята. „Това е първият проект, който габровци сами извоюваха. Те стояха в основата тази първа копка да бъде факт.“

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица