Свържи се с нас

Новини

Приключват дейностите по проект за енергийна ефективност в Трявна

Published

on

Приключва изпълнението на проект “Инвестиция за устойчиво бъдеще на община Трявна чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователна инфраструктура” в Славейковия град, информират от местната общинска администрация.

Проектът е финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие (85%) и собствен принос на Община Трявна (15%). Общата стойност е 903 921.54 лв.

снимка: Община Трявна

В рамките на проекта бяха извършени строителни работи за постигане на енергийна ефективност в три сгради – образователна инфраструктура на територията на община Трявна:

• СОУ „П.Р.Славейков” – полагане топлоизолация на външните стени; ремонт на покривната конструкция с подмяна на керемидите; топлоизолация на таванската плоча; поставяне на окачен таван; съпътстващи дейности.

• ЦДГ „Светлина” – полагане на топлоизолация на външни стени и на тавански плочи; топлоизолация и окачен таван на помещения; подмяна на вътрешна отоплителна инсталация.

• Сграда детски ясли към ОДЗ „Калина” – подмяна на отоплителната инсталация на сградата; монтаж на отоплителен котел на пелети; ремонт на котелното помещение; изграждане на слънчева инсталация за битово горещо водоснабдяване; поставяне на топлоизолация в сутерен.

Сградите ще бъдат сертифицирани с по-висок клас на енергийна ефективност.

Децата в община Трявна ще бъдат възпитавани и обучавани в приятна и уютна среда.

„Този документ е създаден в рамките на проект “Инвестиция за устойчиво бъдеще на община Трявна чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователна инфраструктура”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Трявна и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.”

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица