Свържи се с нас

Новини

Московски се репчи на президента

Published

on

© Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски се изрепчи днес на президента Росен Плевнелиев. Повод за това бяха критиките на държавния глава за електронното правителство в България.

“Над 30 публични регистъра ще започнат да обменят информация служебно след реализация на проекта “Развитие на електронното обслужване по електронен път”. Проектът е най-големият в областта на електронното управление. В Министерския съвет днес бяха подписани договори с изпълнители на четири от лотовете, резултати се очакват в началото на следващата година. Администрациите няма да изискват различни данни от гражданите, ако необходимата информация вече съществува в системата. Проектът ще сложи ред и в предстоящото организиране на информацията в администрациите. Ще бъде посочено кой, къде и кога подрежда и пази тези данни, които ще бъдат напълно автоматизирани”, съобщи Ивайло Московски след заседанието на кабинета днес.

Ще бъдат разработени над 50 от най-използваните електронни общински услуги. Те ще бъдат приспособени първоначално за Столична община, където над 1 милион потребители ще могат да ги ползват. След това ще бъдат въвеждани и в останалите населени места. Ще се усъвършенства и правителственият портал за достъп на електронни услуги, който ще бъде достъпен за ползване 24 часа на денонощие. Проектът е част от цялостната стратегия, която ще позволи въвеждането на електронното правителство на територията на цялата страна във всички администрации.

Московски бе категоричен, че не споделя мнението на президента Росен Плевнелиев, че не се знае точно кой носи отговорност за електронното правителство. “Съществува Комитет за управление на електронното правителство, той е оглавяван лично от министър-председателя г-н Борисов. Има и ресорна дирекция в МТИТС”, каза Московски.

Предвижда се “Информационно обслужване” да стане водеща структура във въвеждането на електронното управление, а заместник-министър Валери Борисов да влезе в управлението на дружеството и да стане председател на Борда.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков каза, че поне десетина години в България се говори за електронно правителство. Много приказки са се изприказвали, малко реална работа е свършена и малко положителни резултати можем да отчетем в тези последни 10 години. Миналото правителство имаше и отделно министерство, което уж се занимаваше с тази дейност, някакви резултати, извън многобройните им командировки не могат да се видят, заяви Дянков.

АргументиБГ

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица