Свържи се с нас

Новини

Съдът се произнесе окончателно по делото на Михаил Ганев

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение от 28 май 2012 г. по въззивно наказателно дело от общ характер, тричленен състав на  Габровския окръжен съд потвърди присъдата на Районен съд – Габрово, с която Владимир И. от Габрово е оправдан по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление – причинена средна телесна повреда на Михаил Г. от Златарица.

Делото пред Габровския окръжен съд е образувано по протест на Районна прокуратура – Габрово и по жалба на пострадалия, против присъдата на първоинстанционния съд, с която В.И. е признат за невинен в това на 26 декември 2010 г., в заведение „Текила” в Габрово, чрез нанасяне на удар с нож в долната дясна половина на корема, да е причинил на М.Г. средна телесна повреда, изразяваща се в прободно–порезно нараняване, което прониква в коремната кухина. С атакуваната присъда районният съд е отхвърлил изцяло предявения от пострадалия граждански иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди, причинени от посоченото по-горе престъпление.

Със същата присъда първоинстанционният съд е признал подсъдимия В.И. за виновен в извършване на престъпление  за това, че на посочената дата в Габрово, без надлежно разрешително държал в себе си високо рисково наркотично вещество – коноп /марихуана/ с нетно тегло 1,5041 грама на обща стойност 9,02 лева, маловажен случай, като на основание чл.78а от НК го освободил от наказателна отговорност и му наложил административно наказание глоба в размер на 1000 лева.

След цялостна проверка на постановената присъда, въззивният съд счете, че обжалваният съдебен акт е обоснован и съобразен със закона, поради което същият следва да бъде потвърден.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица