Свържи се с нас

Новини

Бойко Борисов откри обектите по „Аврам Гачев“

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов заедно с кмета на Община Габрово Таня Христова прерязаха лентата, с което официално откриха обектите по проект „Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово, чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие“, реализиран с европейско финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Това стана факт на тържествена церемония, състояла се  днес на ул.“Аврам Гачев“ в района на новоизградената детска площадка (в района на Дом на хумора и сатирата).

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Днес сме се събрали, за да отбележим официално откриването на този обект. Това е само едно начало, защото само следващата година ще продължим с отсрещната крайречна улица, с кръгово движение пред Консултативна поликлиника, със съживяване на любимия на габровци парк „Маркотея“. Всичко това ще стане благодарение на Оперативна програма „Регионално развитие“, която даде възможността на този проект да стане факт“, заяви  Таня Христова. Кметът на Габрово напомни, че само за 4 години са привлечени 200 милиона лева за града и покани Премиера след 10 дни да направи първа копка на първия етап на „Водния цикъл“.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министър-председателят пожела на всички здраве и каза: „След 10 дни започваме „Водния цикъл“, всичко като конкурси, технологии е приключило. Това са 125 милиона, които ще отидат вярно под земята, но това е много важно за града, обходът на Габрово и ще се борим за парите от Брюксел за тунела под Шипка. Това е което сме казали за Габрово“.  Премиерът заяви още, че има осигурени пари за саниране на сгради по програми и призова габровци да кандидатстват за тях.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След прерязването на лентата Бойко Борисов се разходи заедно с представителите на Общината и Областната администрация, министрите Томислав Дончев и Дилян Добрев, и официални лица по ул.“Аврам Гачев“, където разгледа изложба от ретро автомобили.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровци успяха за малко да приютят от дъжда Премиера и да влязат в диалог с него, а по напористите дори се сдобиха и с автограф.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица