Свържи се с нас

Новини

За консултативен съвет на тема бедност, зоват от левицата

Published

on

Президентът, ако иска наистина да си свърши добре работата трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на тема бедност и младежка безработица. Това заяви в Габрово на пресконференция народният представител от Коалиция за България Ивелин Николов.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите му в резултат от бедността битовата престъпност масово бележи ръст. „Битовата престъпност само за последните 2 години в област Габрово е нараснала 5 пъти, а полицията я няма. Без да ми е специалност, напоследък все ми се налага да се занимавам със случаи свързани с работата на МВР. Очевидно там има големи проблеми“, сподели  опасенията си депутатът социалист. Той се аргументира и посочи  последния пресен пример в Габровска област. „Вечерта на 27 април в Дряново, 30 младежи въоръжени с бухалки нахлули в местна дискотека, която още не била започнала работа и пребили тримата охранители, както и 19-годишния DJ Венелин Андреев и появилия след 15 минути негов баща, който се опитал да защити сина си. Бащата също бил бит и ритан на пода. Интересното е, че още на 10-тата минута се появили двама полицаи, които обаче до края на това меле, продължило над 25 минути, стояли в ъгъла безучастно и просто са наблюдавали. Това е пълно безумие полицията да бездейства.“

Въпросът е бил поставен в петък на заседание на Общинския съвет в Дряново. Очаква се отговорът на полицията в Дряново, както и от ОД на МВР. „По моя информация от полицията в Габрово са казали, че имат готовност да пратят специален отряд за борба с безредиците, но от дряновската полиция отговорили, че няма нужда. Това не оправдава полицейското бездействие при пребиването на живи хора. Не се учудвам. Стана стил в управлението да се налагат хора свързани с престъпността. Да оставим на страна, че държавата ни има за Министър-председател рекетьор.  Човек, който доказано до 1996г. возеше хора в багажника си“, допълни още народният представител от левицата.

Той припомни още един фрапиращ случай, за който не се говори много в нашата област. „През 1997 година, Районен съд Севлиево излиза с решение по наказателно дело с N. 97/126, че по чл.214 от НК, за изнудване и рекет осъжда Васил Христов. Това е сегашният зам.-кмет на Севлиево. И какво излиза – рекетьорът назначава рекетьори в своята власт. Кой ни управлява и после се учудваме, че престъпността расте. Ами ще расте, след като мутрите от 90-те станаха министри и властници в началото на 21 век. Тези хора, които са влезли да бият в дискотеката и тези, които убиват за 5 лева за мен те са повече жертви и то жертви на бедността, която тези рекетьори наложиха в страната“, завърши изказването си Ивелин Николов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Златни медали за „Габровски гласчета“ от „Евро фолк 2024“

Published

on

Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ отново представиха Габрово с високи постижения от XIV от шампионат по фолклор „Евро фолк 2024“ във Велико Търново.

Талантливите изпълнители участваха в четири категории. Те бяха отличени със златен медал за дуета Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за малък хор, златен медал за трио, в състав: Виктория Димова, Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за голям хор и номинация за „Златен Орфей“.

Носители са и на златен медал от Световната купа по фолклор. Резултатът от номинацията е бронзов Орфей за цялата формация „ Габровски гласчета“.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица