Свържи се с нас

Новини

Кметът на Трявна подписа „Меморандум на разбирателството“

Published

on

Делегация от община Трявна в състав инж. Драгомир Николов – кмет на община Трявна, д-р Нели Цанева – председател на Общински съвет Трявна и г-жа Калина Тотева – преводач,  взе участие в Конференция за граждански лидери, организирана от град Шерборн, Англия – член на Сдружение „Дузлаж“.

През 2011-та и 2012-та година в град Шерборн бяха организирани серия събития, които попадат в рамката на „Доброволчески проект“, подготвен съгласно Програма 1.2 – „Европа за гражданите“. Реализирането на този проект цели споделянето на опита от доброволчеството в различните държави и утвърждаването на добри практики, осигуряване на знание, идеи, техники и достъп до опитни източници на информация как да се създадат или засилят Доброволческите програми, както и създаване на контакти между доброволци, организации и източници на финансиране.

Във връзка с този проект през август 2011 година, ученици от СОУ „П.Р.Славейков” – Трявна взеха участие в Младежки семинар, които също беше организиран и проведен в Шерборн, Англия.

Конференцията за граждански лидери е последното от събитията в рамките на Доброволчески проект, в реализирането на който участват градовете: Трявна, България; гр. Хойна, Полша; гр. Холстебро, Дания; гр. Кьосзег, Унгария; гр. Марсаскала, Малта; гр. Приенай, Литва; гр. Сирет, Румъния и гр. Шерборн, Англия като организатор.

Делегацията от община Трявна, взе участие във всички мероприятия, по време на Конференцията. Проведоха се няколко срещи, на които се дискутира по какъв начин управляващите биха могли да подкрепят доброволческия сектор, какви са възможностите за финансиране, какви са начините за поддържане и подпомагане на голям брой доброволци в една общност. По време на Конференцията всяка от делегациите, представи презентация, свързана с положителния опит в работата по доброволчеството в своите градове. Делегацията от община Трявна се запозна и с природните и културни забележителности на гр. Шерборн, Уеймаут и Портланд.

Ключовото събитие в програмата на Конференцията бе церемонията по подписването на „Меморандум на разбирателството“, проведена в имението на лорд Дигби. Чрез този Меморандум управляващите от градовете, членуващи в Сдружение „ДУЗЛАЖ“ декларираха подкрепата си към доброволците в своите градове и усилията, които те полагат по време на работата си. Меморандума бе подписан от представителите на всички градове участващи в доброволческия проект.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Силвия Кръстева инициира среща с габровските депутати

Published

on

Кметът на община Трявна Силвия Кръстева покани на работна среща четиримата народни представители от 7-ми многомандатен избирателен район – Габрово.

Днес, 18 януари, официалната покана бе изпратена от местната администрация до Богомил Петков – народен представител от ПП “Продължаваме промяната”, Томислав Дончев – народен представител от ПП ГЕРБ, Юсеин Вейселов – народен представител от ПП “Движение за права и свободи” и Даниел Петров – народен представител от ПП “Възраждане”.

Работната среща е предвидена да се проведе на 28 януари от 13.30 ч. в сградата на Община Трявна.

По време на разговора между местната управа и излъчените от габровска област депутати ще бъдат обсъдени основни проблеми на района, засягащи жителите на Трявна и Плачковци и малките населени места и ще бъдат търсени ефективни методи за тяхното решаване.

От администрацията на Силвия Кръстева посочиха:

  • Привличане на инвестиции за изграждане на така желаната спортна зала в гр. Трявна и общежития към нея
  • Намиране на средства за подобряване на инфраструктурата на емблематичните за гр. Трявна ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Петко Р. Славейков”
  • Обстановката и проблемите, вследствие на пандемията от КОВИД-19 у нас
  • Привличане на инвестиции за осигуряване на заетост и по-високи доходи за местното население
  • Развитие на туризма в региона

В случай на възпрепятстване от страна на народните представители за присъствие на работната среща в сградата на Община Трявна, същата ще бъде проведена в София при удобни за народните представители дата и час.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията хвана голямо количество контрабандни цигари

Published

on

270 000 къса контрабандни цигари бяха иззети при специализирана полицейска операция, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана на 15 януари, в района на севлиевското село Богатово. Тогава за проверка бил спрян товарен автомобил „Фиат Добло“, управляван от 41-годишен севлиевец.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Габрово и представители на Агенция „Митници“ открили в товарния отсек буса натоварени кашони, пълни със стекове цигари, които били без валиден български акцизен бандерол.

Иззети били 27 мастербокса от различни марки. Водачът на автомобила е бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Мостът в с. Кръвеник ще бъде ремонтиран, осигурено е финансиране

Published

on

Мостът в с. Кръвеник ще бъде ремонтиран през тази година, уверение за това се получи в Областната администрация от инж. Деян Георгиев, директор на Областно пътно управление – Габрово.

Мостът е в изключително компрометирано състояние, има готов технически проект и осигурено финансиране в размер на близо 150 000 лв.

Освен този участък в област Габрово за настоящата година са предвидени за ремонт още няколко пътни отсечки от републиканската пътна мрежа с най – влошено технико – експлоатационно състояние.

Това стана ясно от проведената среща на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов с представители на АПИ, „Автомагистрали“ ЕАД и министерството. По време на срещата от АПИ бяха представени конкретно по области участъци, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. – това са път III 5006 – Габрово – Узана от км 5+682 до км 21+380; път III -609 Трявна – Дряново от км 47+432 до км 63+800; път III-403 Кормянско – Крамолин от км 14+000 до км 26+685; път III -401 – известен като стария път за Ловеч, път III-4403 Габрово- Кози рог от км.0+000 до км 18+088, както и път I-5 Габрово – връх Шипка от км 155+195 до км 170+000.

Предвидените отсечки обхващат участъци от всички общини на територията на област Габрово, а с реализирането на ремонтните дейности ще се подобри значително технико-експлоатационното състояние на пътищата, както и ще се повиши безопасността на движение.

След тази среща министърът отвори възможността граждани да могат да подават свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Предложенията и сигналите, включително снимки и видеоматериали, могат да се изпращат на имейл адрес: signali@api.bg. Те ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица