Свържи се с нас

Икономика

Тунелът под Шипка сред приоритетите през периода 2014-2020г.

Published

on

Тунелът под връх Шипка е сред основните седем приоритета за изграждане на пътната инфраструктура на Република България за периода 2014-2020 година, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Приоритетни са още ЛОТ 3 на Автомагистрала „Струма”, автомагистрала „Хемус” (участък 1 – автомагистрален участък „Ябланица – Велико Търново” и участък 2 – скоростен път „Велико Търново-Шумен”); скоростните пътища „Русе-Велико Търново”; „Русе-Шумен”; „Видин-София” и разширението на Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Ограниченото европейско финансиране налага приоритетно изграждане през следващия програмен период на петте обекта: ЛОТ 3 на Автомагистрала „Струма”; автомагистрала „Хемус” (участък 1 – автомагистрален участък „Ябланица – Велико Търново” и участък 2 – скоростен път „Велико Търново-Шумен”); тунел под връх Шипка; скоростен път „Русе – Шумен” и разширение на Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Европейските средства обаче не могат да покрият реално изграждането на всички приоритетни проекти. Затова, естественият подход е да се търси алтернативно финансиране – чрез частни инвестиции на принципа на публично-частното партньорство, но без държавни гаранции. В момента се прави всичко възможно да бъде осигурено финансиране за един от основните приоритетни обекти – скоростният път „Русе-Велико Търново”, който на практика е част от трасето „Русе-Маказа” и коридор № 9. Този проект е избран, защото е рентабилен, и ще бъде реализиран само при реален инвеститорски интерес.

Тунелът под връх Шипка ще бъде построен основно с европейско финансиране. Чрез него ще бъде осигурена връзката между Северна и Южна България. Тя ще свърже Република Румъния с Република Гърция при ГКПП „Маказа”, където вече от българска страна е изградена прилежащата инфраструктура .

Ако се реализират спестявания от европейското финансиране, те ще бъдат използвани за изграждането на скоростен път „Видин-Монтана”. Той е част от коридор № 4. С изграждането му ще бъде завършено изцяло трасето „Видин-София”, допълват още от министерството.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица