Свържи се с нас

Новини

Панорама на средните училища в Габрово

Published

on

Панорама на средните училища организира Община Габрово от днес /24  до 26 април/ в зала „Възраждане”. Събитието има за цел да подпомогне професионалната ориентация на завършващите седми клас и основно образование ученици от областта, и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии. Участие са заявили седемте средни училища от Габрово, сред които две профилирани гимназии, две общообразователни училища и три професионални гимназии. Сред участниците са едно средно общообразователно училище и две професионални гимназии от Дряново, както и едно средно общообразователно училище и една професионална гимназия от Трявна.

На всички, посетили Панорамата, ще бъдат разяснявани подробно редът и условията за кандидатстване за учебната 2012/2013 година. Кандидат-гимназистите ще имат възможност да проведат срещи с ученици и преподаватели, и да получат консултация по всички въпроси, които ги интересуват.

Със свой щанд ще участва и „Европа директно” при Габровска търговско-промишлена палата, която ще предоставя информация за потребностите на бизнеса в нашия регион. Част от събитието ще бъде дискусия на тема „Училище и бизнес – ръка за ръка”. В последния ден от форума ще се състои концерт на ученици от участващите училища. На него ще бъдат връчени награди на журналисти и медии, с доказан принос в отразяване на динамиката на габровската образователна система.

Чрез панорамата на средните училища Община Габрово ще предостави възможност на всяко учебно заведение да покаже постигнатите успехи и своята образователна политика в различни области на познанието, изкуството и спорта. Амбицията е форумът да се превърне в своеобразен празник на образователните институции с активното участие на ученици, педагози и родители.

В програмата:

24  АПРИЛ 

15.00 часа – официално откриване, зала „Възраждане”, фоайе

15.30 часа – дискусия на тема „Училище и бизнес – ръка за ръка”, Ритуална зала на Община Габрово

26 АПРИЛ

17.30 часа – „Аз избрах, избери и ти!” – творческа продукция на възпитаници на средните училища, зала „Възраждане”

Работно време за посетители през трите дни – от 14.30 до 18.30 часа.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица