Свържи се с нас

Новини

Първа копка на спортните комплекси в община Трявна

Published

on

снимка: Община Трявна

В четвъртък /19 април/ от 10.00 часа в Спортен комплекс –  Трявна беше даден официален старт на строителните работи по Проект „Подкрепа за осигуряване на нови възможности за отдих и спорт в община Трявна, чрез подобряване и изграждане на обществени спортни центрове”,  между Държавен Фонд „Земеделие” и Община Трявна за отпускане на финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския Земеделски Фонд за развитие на селските райони.

снимка: Община Трявна

Събитието започна с тържествен водосвет и кратко приветствие от кмета на община Трявна инж. Драгомир Николов, след което беше направена „първа копка” на обекта от кмета на общината и представителя на изпълнителя на строителните дейности.

Официални гости на събитието бяха Катя Колева – Народен представител от габровски избирателен район, Страцимир Тинчев – секретар на Зонален съвет на БФС,  Снежана Михайлова – бивш състезател от националния отбор по баскетбол, инж. Стефан Радев – представител на изпълнителя Консорциум „Хидро-Призма-Динамик Спорт”, инж. Христо Христов – управител на фирмата-проектант „Геоком”. Присъстваха още бивши и настоящи изявени спортисти, треньори, председатели на спортни клубове, общински съветници и граждани на община Трявна.

снимка: Община Трявна

След като бяха проведени всички процедури за избор на изпълнители съгласно разпоредбите на Закона за обществените поръчки и ДФ „Земеделие” съгласува всяка една от тях, на 5 април 2012 г. в ДФ „Земеделие”, кметът на община Трявна инж. Драгомир Николов подписа анекс към договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони за изпълнението на проекта, с който беше дадена възможност да стартират строителните дейности в трите обекта, които са негов предмет.

снимка: Община Трявна

Проектът предвижда да бъдат модернизирани двата спортни комплекса на територията на община Трявна, намиращи се в Трявна и Плачковци, с което ще се създадат условия за развитието на спорта за всички. Предвижда се и реконструкция на съществуващото игрище за минифутбол и изграждане на комбинирана спортна площадка, с цел създаване на спортен център за широко обществено ползване в квартал „Светушка” – Трявна, подходящ за упражняване на няколко вида спорт.

снимка: Община Трявна

След реконструкцията на лекоатлетическата писта – част от спортен комплекс „Трявна” през 2010 г., с реализацията на проекта, Община Трявна ще се превърне в една от общините с най-модерна и съвременна спортна база, позволяваща провеждането на спортни състезания от национален и световен мащаб.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„С усмивка на училище“

Published

on

„С усмивка на училище“. Това е мотото на кампанията на БЧК – Габрово и БМЧК – Габрово, която се провежда за шеста поредна година. Чрез нея отново ще се опита да бъдат сбъднати мечтите на много деца в неравностойно положение, като им бъдат осигурени нужните помагала и тетрадки, за да могат да се чувстват не по-различни от всички останали.

„В същото време вярваме, че акцията ни е начин самите ние да дадем пример на нашите деца, за това що е то съпричастност и отговорност. Да ги научим, че разделното събиране може да е приятно и да носи удовлетворение. Да! Разделно събиране… това е в основата на акцията ни.

Пунктът за вторични суровини в квартал Борово ни подкрепи в това начинание. Всеки, който иска да се включи и да помогне, може да го направи, като занесе на ул. „Никола Войновски“28 събраните отпадъци: хартия, списания, тетрадки, брошури и т.н – велпапе, кашони, кутии и всякакви картонени опаковки – полиетилен (найлон, стреч ), пластмасови бутилки, капачки, бидони и други.

Можете да сторите това всеки ден от понеделник до събота. Единственото, което се иска от вас е да отидете до пункта, да оставите събраните вторичните суровини и да кажете, че са в полза на акцията на БЧК.

Собственикът пое ангажимента да приема и записва предадените количества, и в края на акцията (10 септември), да обяви и заплати всичко събрано“, споделят от БЧК – Габрово.

В инициатива вече се включиха активно родители на деца от няколко детски градини в Габрово.

„Надяваме се искрено, че начинанието ни ще ви допадне и ще ни подкрепите!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица