Свържи се с нас

Новини

Зала “Орловец” – лицето на габровската спортна база

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Спортна зала “Орловец” е лицето на габровската спортна база, съобщават от Община Габрово. В нея водят подготовка елитните отбори по волейбол и хандбал, а отскоро и гарнитури по баскетбол. Националните отбори за кадети и девойки по волейбол, провеждат тренировки и се играят квалификации. Мащабите на сградата и нейната значимост налагат тя да бъде приоритет при възможности за финансиране от европейските структурни фондове. Основната цел е всички дейности на територията на обекта да бъдат в тясна връзка с неговото предназначение.

В тази връзка се изгради конферентна зала за нуждите на всички клубни и национални отбори. По проект, спечелен от Община Габрово, в залата беше изградена тоалетна за хора с увреждания. В обекта са извършени още: ремонт на 14 броя тоалетни за зрители и на половината от бившата дискотека, на кота -340 в спортна зала „Орловец“; по изискване на международните федерации по хандбал и волейбол, беше отремонтирана допълнителна шеста съблекалня с кабинет, баня и санитарни възли; напълно е подменена озвучителната техника, която вече е на много високо ниво.

Най-значимата придобивка за спортната база беше специализираната настилка Taraflex, на стойност 150 000 лева, която Българската федерация по хандбал предостави за безвъзмездно ползване на Община Габрово с дългосрочен договор. С включването на спортна зала “Орловец” в така наречения проект 1.4 беше подменена изцяло настилката около спортната зала, извършено беше частично озеленяване и изградена модерна детска площадка.

В процедура е концесия за изграждане на фитнес център в спортната зала. В резултат от съвместните усилия и добрите взаимоотношения между ръководствата на „Общински спортни имоти“, Община Габрово и частен инвеститор, жителите на град Габрово вече се радваха на нова ледена пързалка и имаха възможността да усетят тръпката от пързалянето с кънки.

През спортен комплекс “Христо Ботев”   преминават ежедневно стотици габровски деца от спортовете акробатика, лека атлетика, бокс, джудо, стрелба, хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис и други.

В комплекса са извършени следните ремонтни дейности: ремонтирани са съблекалните, баните и сервизните помещения. Подменена е изцяло ел.инсталация на стрелбището и е извършен основен ремонт на главното ел.табло. Направен е основен ремонт на базата по джудо. Реновирана е битовата сграда на тенис кортовете. Извършен е основен ремонт на покривната конструкция и ремонт на съблекалните. Планирано е поетапно монтиране на седалки за зрителите. Оградата на откритото футболно игрище с изкуствената настилка е доизградена, а теренът покрит с мрежа.

В успешно партньорство между „Общински спортни имоти“ и фирмата изпълнител завърши изграждането на новия футболен терен с изкуствена трева в комплекс „Христо Ботев“. Към него са обособени нови съблекални и сервизни помещения, обслужващи терена.

В общинския бюджет са предвидени средства за поетапно изграждане на подпорна стена, с цел укрепване на свлачището по цялата дължина на Спортното хале и отводняване на ската. В момента се реализират ремонтните дейности по изготвен и спечелен от Община Габрово проект за саниране на спортните зали по хандбал и вдигане на тежести. Проектът се финансира от Министерството на физическото възпитание и спорта.

През стадион “Априлов”  ежедневно се води учебно-тренировъчен процес  с  деца, които играят организиран футбол. Провеждат се и състезания по лека атлетика. В този обект е извършено цялостно саниране на битовата сградата, основен ремонт на съблекалните и санитарните възли. Изгради се и нова съблекалня за нуждите на състезателите по лека атлетика.

Стадион “Смирненски” е основна база за подготовка на състезатели по ръгби и е със санирана сграда. Ремонтирани са съблекалните и санитарните помещения.

Ски базата в курортен комплекс “Узана” е единствения подслон за габровските деца, които се занимават със ски спорт. Покривът на сградата на базата е изцяло подменен и е обновена  вътрешно

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Реконструирана е част от пътната мрежа по селата в Тревненско

Published

on

Реконструкцията на част от общинската пътна мрежа в малките населени места на територията на Община Трявна бе извършена от консорциумът ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна”, в състава на който влизат три фирми, отговарящи за превантивното поддържане и съответно доброто експлоатационно състояние на цялостната общинска пътна мрежа в региона.

Така, за последния един месец, служители на консорциума с необходимата специализирана техника и ресурс извършиха поддръжка на различни проблемни участъци от Общинската пътна мрежа, част от които – с. Драгневци, кв. Стояновци, с. Тодореците, с. Недялковци, с. Престой, с. Енчовци и в кв. Късовци, и кв. Ствоевци в кметство Плачковци, които създаваха неудобство на местното население при придвижването им към останалите населени места.

В т. нар. “Дясна махала” на село Драгневци е положен нов линеен отводнител, който ще допринесе за по-лесното и ефективно оттичане на водите при последващи обилни валежи и е прокопана нова отводнителна канавка, извършен е и ремонт с полагане на нова асфалтова настилка върху компрометиран участък от пътя.

Поставени са също нови еластични предпазни огради/мантинела/ в селата Тодореците, Стояновци и по стария път към с. Престой. Общата дължина на поставените предпазни съоръжения е 192 м.

Участъци, с компрометирана асфалтова настилка по пътя към кв. Късовци и селата Стоевци, Енчевци и Престой, са запълнени с топла асфалто-бетонна смес.

Община Трявна и ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна” продължават с планираните превантивни дейности и цялостната поддръжка на общинската пътна мрежа през следващите зимни месеци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица