Свържи се с нас

Икономика

От НАП плашат над 3000 търговци с проверки

Published

on

От НАП се опитват да оправдаят разходите на малките фирми, които бяха задължени да платят над 300 лева за нови касови апарати, които са свързани с данъчните. Данъчните заплашиха, че ще погнат над 3000 „съмнителни” (според НАП) фирми. Причината била, че след задължителното свързване на касовите апарати с НАП, отчетите на въпросните фирми рязко са се променили – в посока нагоре или надолу, което поражда съмнения за злоупотреби, съобщи bTV.

10 хиляди проверки за 10 дни са установили, че абсолютно всички касови апарати в страната са свързани с приходната агенция. Дистанционната връзка не само изважда на светло скрити обороти, но и ще дава възможност за автоматизирано управление на риска, коментираха от НАП.

„Ние следим всички 300 000 фискални устройства в страната. Софтуерът е така конструиран, че ни визуализира онези търговци, при които оборотът не отговаря на реалността. Ние знаем какви са средните обороти в даден бранш, в даден регион, така че следим всичко много внимателно”, увери Росен Бъчваров, говорител на НАП.

В началото на месеца стана ясно, че само осем са нарушителите, които не са свързали в срок касовите си апарати с Националната агенция за приходите (НАП). Крайният срок за свързване бе до полунощ на 1 април.

Междувременно търговци съобщиха пред „Аргументи бг”, че новите касови апарати изискват само да бъде въведен дневния оборот в края на деня. Според тях, изискването на подмяна на досегашните апарати с предишните само добавило приходи в определени фирми.

От Синята коалиция на два пъти поискаха в парламента да бъде обсъдена отсрочка за въвеждане на новите касови апарати в смесените селски магазини, т.нар. „хоремаг”, чиито клиенти масово купуват на вересия. Повечето от тях са в отдалечени краища на страната и това е единственият търговски обект в обезлюдяващите села. Въпреки настояването им, депутатите не приеха този проблем да бъде обсъден и така помогнаха да се утежни живота в селските райони, в които вече няма достъп до здравеопазване, транспорт и условия за живот, адекватни на ХХІ-ви век.

АргументиБГ

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица