Свържи се с нас

Новини

Областният управител подкрепя обхода на Габрово

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

След провелото се обществено обсъждане на Доклада за оценка въздействието върху околната среда /ДОВОС/ и Доклада за оценка на съвместимост /ДОС/ за обект „Обход на град Габрово“ от км 0+000 до км 30+673,8,  Областният управител Мариян Костадинов изпрати в Агенция „Пътна инфраструктура” своето становище в подкрепа реализирането на инфраструктурния проект.

“С настоящето становище бих желал категорично да заявя институционалната позиция в подкрепа реализиране на инфраструктурен проект „Обходен път на град Габрово от км. 0+000 до км 31+000 и тунел под връх Шипка”- проект, който е жизнено определящ за бъдещото икономическо развитие на региона ни, и който е от изключително значение  за изграждането на надеждна инфраструктура, даваща равен шанс за развитието на регионите. Убеден съм, че реализацията на проекта ще има рестартиращ ефект във всички сфери на обществения живот в областта и ще бъде основа за възстановяване на приноса в производствено-икономическите позиции на град Габрово в Република България. В заключение и с оглед всички представени аргументи до момента в подкрепа на  реализирането на проекта ще добавя само, че ако този стогодишен проект е бил просто мечта за предходни държавници, то сега считам, че това е необходима и напълно постижима реалност, за която времето е настъпило”, пише в становището си Костадинов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Култура

Златни медали за „Габровски гласчета“ от „Евро фолк 2024“

Published

on

Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ отново представиха Габрово с високи постижения от XIV от шампионат по фолклор „Евро фолк 2024“ във Велико Търново.

Талантливите изпълнители участваха в четири категории. Те бяха отличени със златен медал за дуета Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за малък хор, златен медал за трио, в състав: Виктория Димова, Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за голям хор и номинация за „Златен Орфей“.

Носители са и на златен медал от Световната купа по фолклор. Резултатът от номинацията е бронзов Орфей за цялата формация „ Габровски гласчета“.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица