Свържи се с нас

Новини

Габровска улица се превърна в пързалка

Published

on

В „убийствена“ ледена пързалка се превърна габровската улица „Нарцис“ след падналия в сряда сняг. Заледената улица,  пресечка на бул.“Могильов“, предизвика пълен хаос в сутрешните часове за преминаващи пешеходци и автомобили. Вследствие на непочистения сняг е възникнал пътен инцидент, с участието на лек автомобил, а възрастен мъж счупил своята ръка, след като се подхлъзнал. Това разказаха за Gabrovonews.bg  очевидци на случката.

Лек автомобил „Фолксваген“ , спускащ се от бул.“Могильов“ към ДКЦ „СИАС“, за да не удари падналите на непочистеното платно за движение хора, както и  за да избегне другите аварирали по пътя автомобили се опитал да завие в първата пресечка, но опитът му се оказал неуспешен, като успял да спре във високия бордюр.

За щастие пътният инцидент се разминал без човешки жертви, единствено с нанесени материални щети по колата. За да предотвратят по-тежки инциденти с участието на други автомобили, шофьорът и неговият пасажер застанали на безопасно място и започнали да сигнализират на другите участници в движението да избягват този участък.

„След ПТП-то веднага реагирахме, като се обадихме на държавните органи от КАТ. И докато те пристигнат на мястото на произшествието се помъчихме да не допускаме колите да минават по тази ледена пързалка, за да няма по-големи произшествия, защото беше нещо страшно да гледаме как колите колкото и да се мъчат, няма шанс да спрат, освен да скочат в пропастта, която беше на края на улицата“, сподели шофьорът на автомобила Мирослав Дончев. От казаното стана ясно, че ситуацията макар и трудно е била овладяна.  „За нещастие не можахме да помогнем на един възрастен човек, който падна и си счупи ръката. Веднага сигнализирахме на бърза помощ, които дойдоха в рамките на 30-40 минути“, допълни Дончев.

След случката все пак почистваща техника се появила, която да мине по платното за движение. След инцидента гневни граждани възроптали срещу Общината и коментирали помежду си докога ще плащат редовно данъците, а те  общинарите да твърдят, че Габрово се почиствало.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица