Свържи се с нас

Новини

Габровецът определя липсата на работни места, като основен проблем в града

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Обобщените резултати от стартиралата в началото на месец февруари инициатива на Гражданско движение „ДНЕС“, в която габровци дадоха по-голяма гласност на проблемите в нашия град, бяха представени днес на организирана пресконференция. Над 150 ръчно попълнени анкети и над 2000 допитвания са постъпили в местната структура на гражданското движение, относно проблемите в  Габрово.

На първо място сред постъпилите анкети, габровци са поставили проблемът с липсата на работни места.  На второ място по значимост за габровеца са  местата за паркиране, а на трета позиция е поставена лошата инфраструктура. Степенувано на четвърто място е поставено  чистотата и озеленяването, а на пето  са посочени липсата на информиран и достъпен транспорт.

„Ние ще ги внесем тези проблеми с входящ номер в Общината. Как ще стане работата вече и ще ни поканят ли да дискутираме, защото практиката показва, че на предишното писмо, в което посочихме проблеми свързани с Общинския инспекторат –  нямаме никакъв отговор, а да не говорим, че не сме канени да дискутираме този въпрос. В случая с липсата на работни места в Габрово, проблемът, който е поставен на първо място  в нашата анкета, не знам как ние бихме могли да помогнем, защото  нямаме възможност да инвестираме. Фирмите, които работят по европроектите не са габровски – те си водят работници, тук дори не се наемат и общи работници. Мисля, че тази анкета показа известно разминаване с това, което вижда Общината като развитие на града ни“, заяви областният координатор на движението Анатолий Антов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица