Свържи се с нас

Новини

Състоянието на хидротехническите съоръжения в областта е под контрол

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В област Габрово  има общо 54 язовири, като 30 от тях са потенциално опасни и  подлежат ежегодно на пълна проверка.  Информацията за състоянието на язовирите и микроязовирите беше представена днес на пресконференция от областния управител Мариян Костадинов.
От казаното пред журналистите стана ясно, че на територията на област Габрово има и две хидротехнически съоръжения, които са в предаварийно състояние. Това са язовир „Студен кладенец“ и яз. „Богатово“, които са на територията на Община Севлиево и към момента в тях не се съхранява вода. На територията на областта  99% от язовирите са напоителни, или с малки обеми, които дори нещо да се случи с техните язовирни стени – щетите биха имали евентуално стопански характер.

„Състоянието на хидротехническите съоръжения в областта е под контрол. Ние сме с ясна визия за техните проблеми и са предприети мерки за отстраняване при констатираните такива“, заяви Мариян Костадинов.

По отношение на язовир „Христо Смирненски“ областният управител сподели, че след проведена среща със зам.-министъра на регионалното развитие Симидчиев до 10 дни ще бъде подписан договор с консултантска компания, която да направи оглед на надстройката на язовирната стена. „Не трябва да разглеждаме язовира като опасен за града. Моето желание, а и желанието на новото ръководство на министерството, е документално всичко по него да бъде изчистено, за да са спокойни всички хора в ползването на язовира“, допълни още областният управител Костадинов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Фюриън Капитански стана шампион на България по ускорен шахмат

Published

on

8-годишният състезател на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, стана шампион на България по ускорен шахмат, във възрастовата група до 8 години.

Фюриън не допусна нито една загуба. Той постигна 6 от 7 възможни точки – 5 победи и 2 ремита.

Така Фюриън Капитански се нареди първи във възрастовата група на 8-годишните сред 29 деца и заслужено грабна купата, златния медал и заслужи титлата шампион на България.

Още един състезател на ШК „Орловец 1997“ записа първо място. Това е 16-годишният Денислав Иванов спечели първо място и парична награда, във възрастовата група на 16-годишните в 18-тия Открит турнир по шахмат в Ловеч.

В битка с опитни шахматисти Денислав постигна 2 победи и три равенства, и с 3,5 точки се нареди първи сред 16-годишните и 34-ти от 66 шахматисти от всички възрасти.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица