Свържи се с нас

Новини

Състоянието на хидротехническите съоръжения в областта е под контрол

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В област Габрово  има общо 54 язовири, като 30 от тях са потенциално опасни и  подлежат ежегодно на пълна проверка.  Информацията за състоянието на язовирите и микроязовирите беше представена днес на пресконференция от областния управител Мариян Костадинов.
От казаното пред журналистите стана ясно, че на територията на област Габрово има и две хидротехнически съоръжения, които са в предаварийно състояние. Това са язовир „Студен кладенец“ и яз. „Богатово“, които са на територията на Община Севлиево и към момента в тях не се съхранява вода. На територията на областта  99% от язовирите са напоителни, или с малки обеми, които дори нещо да се случи с техните язовирни стени – щетите биха имали евентуално стопански характер.

„Състоянието на хидротехническите съоръжения в областта е под контрол. Ние сме с ясна визия за техните проблеми и са предприети мерки за отстраняване при констатираните такива“, заяви Мариян Костадинов.

По отношение на язовир „Христо Смирненски“ областният управител сподели, че след проведена среща със зам.-министъра на регионалното развитие Симидчиев до 10 дни ще бъде подписан договор с консултантска компания, която да направи оглед на надстройката на язовирната стена. „Не трябва да разглеждаме язовира като опасен за града. Моето желание, а и желанието на новото ръководство на министерството, е документално всичко по него да бъде изчистено, за да са спокойни всички хора в ползването на язовира“, допълни още областният управител Костадинов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица