Свържи се с нас

Новини

Община Дряново с покана за Международния панаир на страните от Югоизточна Европа

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Дряново получи официална покана за участие в първия Международен панаир на страните от Югоизточна Европа, който ще се проведе в периода от 6 до 9 юни 2012 година в Радовиш (Македония). Негови организатори са Община Радовиш (побратимена на Дряново от ноември 2008 година), както и неправителствената организация от Скопие „Детла ексклузив” и т.нар. Център за местно развитие.

Първият Международен панаир на страните от Югоизточна Европа надгражда организирания досега панаир „Radovis – ЕКСПО Сити” , като му предава по-широк международен характер с покана за участие към държавните и местните власти, фирмите, неправителствените организации, културни организации и пр. от Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватска и Черна гора.

Целта на 4-дневния форум преди всичко ще бъде обменът на опит, представянето на продукти и услуги, технологии и ноу-хау, както и създаване на бъдещо сътрудничество между участниците. Затова програмата му предвижда различни по формат прояви – изложбени щандове, тематични форуми, кулинарни вечери и културни представяния на държавите участнички.

Представители на Община Радовиш връчиха официална покана за участие в бъдещия първи Международен панаир на страните от Югоизточна Европа на кмета на община Дряново д-р Иван Николов.

При добра организация Международният панаир на страните от Югоизточна Европа би могъл да се окаже много полезен за съвместно икономическо развитие (търговски обмен и производство), обмен на ноу-хау (нови технологии), създаване на взаимни културни ценности и популяризиране на културното наследство.

Сред най-амбициозните задачи на организаторите от Радовиш е да осигурят участието на поне 500 фирми, чийто представители да дискутират и извлекат ползи в области като: регионална политика и трансгранично сътрудничество, земеделие, хранително-вкусова промишленост, строителство, машиностроене, туризъм, занаяти и пр.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица