Свържи се с нас

Новини

Снежната покривка в центъра на Габрово достига 40 см. Няма населени места без ток

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е облачно и вали сняг.  Духа северен вятър със скорост  4 -5 м./сек. Височината на снежната покривка  в централната градска част  на Габрово е 39 см, (новата снежна покривка след падналия през нощта сняг е 25 см). На прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” новата снежна покривка е 30 см и достига  до 120 см. Влажността на въздуха е  висока – 95 %. Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция е минус 6,5°С. Проходът Шипка е заснежен, почиства се и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 10 °С. Видимостта е силно ограничена поради мъгла. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за  Узана  е проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена и почистена. Поради голямото количество сняг, платното е стеснено. Височината на снежната покривка в района достига  120 см. Видимостта е ограничена поради мъгла. Температурата на въздуха  е минус 10 °С. В района продължава да вали интензивно сняг. Духа силен северен вятър с възможни последици за образуване на навявания и преспи. Времето в планината е много студено и динамично. На места има снежни виелици.

Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. Има стесняване на пътните платна, след почистване на  падналия сняг. Цялата налична снегопочистваща техника на „Благоустрояване”, ОПУ и „Пътно строителство” – Димас работи по почистване на улиците и пътищата на общинската мрежа. На отделни пътни участъци има паднали дървета и клони. Вземат се своевременно мерки за тяхното отстраняване.

Водачите на МПС да се съобразяват с усложнените пътни условия и не предприемат пътувания, ако не са абсолютно наложителни. Ако това се наложи  да се потърси предварително необходимата информация от пътните служби и органите на МВР.

Водачите да не паркират автомобилите си по начин, пречещ на снегопочистващата и сметосъбиращата техника. С особена важност това се отнася за крайните спирки (местата за обръщане на автобусите). Не изхвърляйте падналия върху автомобила и около него сняг върху обработеното улично платно. Това е начин за формиране на бабуни и ледени участъци през нощта.

От Е.ОН съобщават, че няма потребители лишени от ток. Общински пътнически транспорт, макар и със затруднения, покриват градските и междуселищни автобусни линии. Справка за движението на междуселищните автобусите гражданите могат да получат на тел. 066 80 55 66 – автогара.  Топлофикация и ВиК изпълняват нормално своите задължения.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ „Хр. Ботев“, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица