Свържи се с нас

Новини

Кметът на Габрово беше на работно посещение във Варшава

Published

on

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова беше на работно посещение във Варшава, Полша, където взе участие във втората среща на политическата направляваща група по проект I-SPEED (Политики за информационно общество за устойчиво европейско икономическо развитие), изпълняван по програма INTERREG IVC. Тя се проведе от 17 до 20 януари и в нея участваха още представители на Италия, Полша, Гърция, Норвегия, Испания, Румъния, Великобритания, Италия и Франция.

В рамките на срещата бяха обсъдени проекти и стратегии за развитие на туризма чрез използване на модерните технологии – триизмерни анимации, интерактивни карти и пейки, социални мрежи, електронни ваучери за различни услуги, приложения за смарт телефони.

Световната тенденция е високите технологии да бъдат внедрявани все повече в туристическите услуги, да се засилва координацията между всички местни туристически агенции и все повече да се въвличат туристите в създаването на информация за туристическите атракции чрез социалните мрежи.

В рамките на форума бяха представени и някои добри практики, сред които проектът на Община Габрово за изграждане на виртуален музей на индустрията. Специален интерес към града ни проявиха Испания и Норвегия, които изявиха желание за сътрудничество и интерес към карнавала.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица