Свържи се с нас

Новини

Няма да има четвърти заместник-кмет в община Габрово

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Няма да има четвърти заместник-кмет в община Габрово. Новината съобщи днес кметът на общината Таня Христова на организирана пресконференция. „Няма да имаме четвърти заместник-кмет, не защото няма нужда от такъв, а защото смятаме, че можем да се справим в екип, който е от трима заместник-кметове“. В разговора пред журналистите Таня Христова представи бъдещата структура на общинската администрация, която трябва да бъде гласувана на следващото заседание на Общинския съвет в Габрово.

Новата структурата е в съответствие с  нормативните изисквания и има за цел  постигане на максимално добри резултати. Идеята е всеки един служител да може да бъде оценяван съобразно качеството и количеството на свършена от него работа. Ще се залага  на гъвкав модел, уточни кметът. В нея ще има заместник-кмет, чието име все още не е известно, който ще отогваря за социално-икономическото развитие. На негово подчинение ще бъдат две дирекции – „Образование и социални дейности“, без отдели и дирекция „Устойчиво развитие“, с отдели „Проекти и икономическо развитите“ и „Култура и туризъм“.

Главният архитект ще бъде на подчинение на зам.-кмета по устойството на територията, инфраструктура и екология Добрин Савчев. Дирекция „Инфраструктура и екология“ има два отдела – Строителство на сгради и съоръжения“ и „Благоустрояване и екология“. Другата дирекция „Устройство на територията“ също има два отдела – „Архитектура, благоустройствои контрол на строителството“ и „Кадастър и регулиране“.

Общо три дирекциите са подчинени на зам.- кмета по финансите и собствеността Климент Кунев. Дирекция „Финансово-счетоводна“ е с два отдела, а дирекцията „Общинска собственост и стопанска дейност“ е с отдели „Общинска собственост“ и Стопанска дейност и жилищна политика“. Третата дирекция е „Местни данъци и такси“.

Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ ще бъде ръководена от Секретаря на Общината. Към нея има седем отдела. Новият е „Обществени поръчки, концесии и публично-частни партньорства“.

На пряко подчинение на кмета ще бъде отдел „Протокол и връзки с обществеността“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица