Свържи се с нас

Новини

Турнир по бадминтон събра повече от 120 състезатели в зала „Дан Колов“

Published

on

През уикенда /21 и 22 януари/ в спортната зала „Дан Колов” в Севлиево се проведе открит турнир по бадминтон.  В турнира участваха повече от 120 състезатели от цялата страна. Сред тях бяха Европейската шампионка от Хасково – Петя Георгиева; Юлиан Христов – двукратен шампион на Балканите; многократният шампиони по бадминтон – Желязко Вълков, както и много севлиевци.

Участниците бяха разделени в три групи: любители, майстори и елит. Категориите, в които се състезаваха бяха: двойки мъже, двойки жени, смесени двойки както и сингъл мъже и жени.
Любителите на бадминтона станаха свидетели на награждаването на победителите, като състезателите от Севлиево се представиха повече от достойно.

Награди по групи получиха:
– Мъже любители: Александър Генев/Павел Колев – първо място, на второ място: Тони Памукчиев/Тихомир Василев и на трето място: Делян Балджиев/Анатоли Лингоров
– Смесени двойки любители: първо място – Делян Балджиев / Петя Димитрова, второ място Александър Генев/Надя Белева и на трето място Владимир Вълев/ Екатерина Вълева
– При майсторите: Тихомир Василев/Димитър Гайдарджиев заеха второ място, а трети се класираха – Валентин Франсъзов/Веселин Десев
– Двойки жени майстори: Първо място заеха Надя Белева/ Ива Георгиева

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица