Свържи се с нас

Новини

Жребият за турнира по минифутбол беше изтеглен

Published

on

Жребият за турнира по минифутбол за купата на Община Габрово беше изтеглен вчера. Участие в турнира заявиха 30 мъжки и 10 юношески отбора.  Футболната надпревара ще започне идния вторник /24 януари/. Срещите при мъжете ще се състоят през седмицата всяка вечер от 18, 19 и 20 часа, като на ден  ще се играят по три двубоя от групите на първенството. Мачовете при юношите ще се провеждат през уикенда.

При мъжете съставите са разпределени в седем групи. Пет от групите са с по четири отбора, а две с по пет състава. Към фазанта на 1/8 финалите ще се класират заелите първо и второ място в  групите с по 4 състава и първите три отбора от групите с по пет. При юношите схемата е доста по-опростена. Отборите са разделени в две групи с по пет състава, като класиралите се на първо и второ място ще играят направо на полуфинали.

Градският турнир по футбол ще бъде открит със срещата между „Община Габрово“ и „Таралежи“ /Севлиево/. Двубоят е от 7-ма група и е с начален час 18.00 часа.

Ето и самите групи:

МЪЖЕ

ГРУПА I

1

ВАС ЕТЪРА

2

КИНОВ

3

ЕКСПРЕС

4

ДЗАЛЛИ

 

ГРУПА II

1

МЕТАЛОЛЕЕНЕ

2

РАСИНГ

3

ТРИТЕ ХИКСА

4

СПРИНТ

 

ГРУПА III

1

РОСИЦА

2

YOUNG STARS

3

ШЕСТИ УЧАСТЪК

4

ОБЩИНА ТРЯВНА

ГРУПА IV

1

РОНДА

2

GABROVO NEWS

3

АББ АВАНГАРД

4

БАРСА

ГРУПА V

1

ТИТАНГАРД

2

РИВЪР ПЛЕЙТ

3

ИЙГЪЛС

4

ИСПОЛИН

 

ГРУПА VI

1

СТЕФ – ПАВЛИН КОЛЕВ

2

САНТОС

3

ПРЕМИУМ

4

ГАРД СОД

5

КЛИМАТ

ГРУПА VII

1

ТИКО ТАКСИ

2

ОБЩИНА ГАБРОВО

3

ПАУЪР МЕН

4

БАНДОЛЕРОС

5

ТАРАЛЕЖИ

ЮНОШИ

ГРУПА I

1

ЕНЕВ – ПИЛАНА

2

ПУСТИННИТЕ ЛИСИЦИ

3

КРЪГЛА НУЛА

4

СЕЛЕСАО

5

ДЖИМ БИЙМ

 

ГРУПА II

1

СТУДИО Х

2

СЕН ТРОПЕ

3

МЕЧКИТЕ

4

СПОРТИНГ

5

ИФКОНИ

Новини

Засякоха шофьор с почти 4 промила алкохол за волана

Published

on

54-годишен мъж от Трявна бе установен зад волана да шофира след солидни количества изпит алкохол.

Пияният водач, освен с шофьорската си книжка, се раздели и с автомобила си.

Нарушителят бил хванат снощи, 25 април, около 20.20 часа, в Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Полицейски екип отбил за проверка криволичещ по платното лек автомобил “Опел Астра“, управляван от 54-годишния местен жител.

Водачът бил тестван за употребата на алкохол, като техническото средство отчело умопомрачителните 3.75 промила.

Мъжът се явил в кръвния център, за да даде проба. По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Новини

ГЕРБ: Опозицията отхвърли проект за канализация в кв.“Русевци“ и водоснабдяване на 5 квартала

ГЕРБ-Габрово: Опозицията в Общински съвет Габрово отхвърли проект за канализация в кв. „Русевци“ и захранване на 5 квартала от язовир „Христо Смирненски“.

Published

on

Опозицията в Общински съвет не подкрепи изграждането на канализация в кв. „Русевци“ и на захранващ водопровод за кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“, „Радецки“ за водоснабдяването им от язовир „Христо Смирненски“.

Това заявиха с позиция от медиите от местната структура на ПП „ГЕРБ“. В писмото се изтъква мотивът, че това са само част от инвестициите във водопроводна и канализационна мрежа, които съветниците от ПП-ДБ, Възраждане, „БСП за България“ и „Будно Габрово“ не подкрепиха на заседание на Общински съвет, на което трябваше да бъде упълномощен представителят на Община Габрово – кметът на Община, да гласува със „за“ и да даде съгласието си ВиК да кандидатства по програма „Околна среда“ с проект за реконструкция и модернизация на ВиК мрежи и съоръжения на територията на област Габрово.

Проектът предвижда водоснабдяването от язовир „Христо Смирненски“ на кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“ да стане чрез реконструкция на участък от довеждащ водопровод от язовира до пречиствателна станция „Киселчова могила“, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа, изграждане на нова помпена станция и захранващ водопровод за кварталите.

Той предвижда и рехабилитация и доизграждане на част от канализационна мрежа в Габрово и инвестиции за подобряване на водоснабдяването в Севлиево.

„В този случай, заради гласовете на опозицията, представителят на Община Габрово в Общото събрание на ВиК няма да има право да подкрепи предвидените инвестиции за изграждане на водопроводи и подобряване на водоснабдяването в габровски квартали. Надяваме се, че общинските съветници в останалите общини съдружници са гласували с повече разум и отговорност към жителите на областта за разлика от опозицията в Габрово.

Призоваваме общинските съветници от опозицията да не се държат като Коалиция Анти Габрово и си дадат сметка, че с подобни гласувания възпрепятстват важни инвестиции във водоснабдяването, очаквани от жителите на областта, и уронват престижа на Габрово пред останалите съдружници във ВиК“, категорични са от ГЕРБ-Габрово.

Зареди още

Новини

ОДБХ – Габрово с инструкции заради върлуващия в региона птичи грип

Published

on

Областната епизоотична комисия проведе заседание, във връзка с усложнената епизоотична ситуация в региона по отношение на болестта Инфлуенца авиум (птичи грип). Д-р Светослав Спасов, директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“-Габрово /ОДБХ/, разясни, че обстановката изисква повишено внимание и вземане на конкретни мерки.

С цел предотвратяване на разпространението на болестта се забранява провеждането на пазари и изложби на птици, като представители на ОДБХ и МВР ще следят за спазването на забраната.

Решено бе още ОДБХ да организира индивидуални срещи със собствениците на всички регистрирани птицевъдни стопанства и люпилни на територията на областта, на които да им бъдат връчени предписания.

Собствениците на индустриални ферми за птици да уведомяват ОДБХ преди извеждане на птиците от помещението, в което са отглеждани (продажба, доотглеждане, насочване за клане или друго) по план график, като представители на ОДБХ да организират съвместни проверки с местните органи на МВР и АПИ за спазване на предоставените графици.

Собствениците на индустриални ферми за птици да извършват почистване и дезинфекция на помещението за отглеждане на птици, като след извършване на почистването и дезинфекцията, да се вземат проби.

Заболяването се разпространява чрез изпражненията на птиците, техните пера, вътрешности, кръв, в черупките на яйцата. За предпазване е необходимо да се избягва пряк допир със замърсени от птици предмети и повърхности. Птичето месо и птичи продукти да се приготвят при висока температура (70°С) и достатъчно продължително.

Предстоят заседания на общинските епизоотични комисии за определяне на конкретни мерки за информираност на гражданите, кметовете и кметските наместници.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица