Свържи се с нас

Новини

Снежната покривка в центъра на Габрово е около 5 см

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е с разкъсана облачност, без валежи.  Духа слаб югоизточен вятър със скорост  1 м./сек. Височината на снежната покривка  в централната градска част е около 5 см, на прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига  до 70 см. Влажността на въздуха е  87%.  Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция към 08,00 часа е минус 5°С. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е опесъчена.  Температурата на въздуха там е минус 8 °С. Видимостта е добра. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за  Узана  е проходим при зимни условия. Видимостта в района е добра. Снежната покривка е около 70 см. Температурата на въздуха  е минус 7 °С. Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. Същите са опесъчени.
Доставките на хляб и хранителни продукти се изпълняват нормално, по график.  От Общински пътнически транспорт  съобщават, че се покриват градски и междуселищни линии. Топлофикация и ВиК изпълняват нормално своите задължения.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

Радиационният фон е 0,020 мр./ч, и е в границите на нормалния, естествен гама фон за община Габрово.

Прогноза:
Днес ще бъде предимно слънчево. Около обяд от север ще започне увеличение на облачността, предимно висока и средна. Ще духа слаб западен вятър.Очаквана максимална температура днес около 2-3°С.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

В планината ще духа силен северозападен вятър. След обяд облачността от север ще се увеличава . Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще стане минус 2°, на 2000 метра минус 5°.

Тук може да видите актуална информация от Планинската спасителна служба за условията за туризъм в Стара планина.

Прогноза:
Днес ще бъде предимно слънчево. Около обяд от север ще започне увеличение на облачността, предимно висока и средна. Ще духа слаб западен вятър.Очаквана максимална температура днес около 2-3°С. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

В планината ще духа силен северозападен вятър. След обяд облачността от север ще се увеличава . Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще стане минус 2°, на 2000 метра минус 5°.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица