Свържи се с нас

Новини

Проходът Шипка и пътищата в общината проходими при зимни условия

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е облачно и превалява сняг.  Духа северен вятър със скорост  2-3 м./сек. Височината на снежната покривка  в централната градска част е около 6-8 см, на прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига  до 60 см. Влажността на въздуха е  84%.  Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция към 09,00 часа е минус 3,6°С. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена почистена и опесъчена.  Температурата на въздуха там е минус 10 °С. Видимостта е добра. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за  Узана  е проходим при зимни условия. Видимостта в района е ограничена, поради мъгла. Снежната покривка е около 60 см. Температурата на въздуха  е минус 10 °С. Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. Снегопочистващата техника е в съответните участъци и обработва заледените места.

Доставките на хляб и хранителни продукти се изпълняват нормално, по график.  От Общински пътнически транспорт  съобщават, че се покриват градски и междуселищни линии. Топлофикация изпълнява нормално своите задължения.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

Днес дружество ЕОН продължава работата по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа.

Обемът на водните запаси на язовир Хр. Смирненски са 11 млн. куб. м.

Радиационният фон е 0,020 мр./ч, и е в границите на нормалния, естествен гама фон за община Габрово.

Тук може да видите актуална информация от Планинската спасителна служба за условията за туризъм в Стара планина.

Прогноза:
Днес ще е студено. Ще духа  до умерен вятър от север – северозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места от време на време ще превалява сняг. Очаквана максимална температура днес 0°С.
Атмосферното налягане е близко, но малко по-ниско от средното за януари – бавно ще се повишава.
В планината ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Много студено време, с дневна температура на височина 1200 метра около минус 11°, а на 2000 метра – около минус 17°. По най-високите върхове температурите ще бъдат от минус 22° до минус 18°. Ще духа умерен, по откритите части и силен вятър от север-северозапад, който ще създава усещането за още по-ниски температури. Има реална опасност от измръзване.

От Община Габрово предупреждават пешеходците да се движат с повишено внимание поради опасност от падащ от покривите сняг и лед.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица