Свържи се с нас

Новини

Водомерите подлежат на метрологичен контрол на 5 години

Published

on

снимка: elvidom.com

„Водоснабдяване и канализация” – Габрово информира своите абонати, че всички водомери подлежат на задължителен метрологичен контрол на 5 години. Инкасаторите на ВиК-Габрово следят този срок и дават предписания за индивидуалните водомери, които подлежат на периодична проверка. Метрологичната проверка се извършва в лицензирана лаборатория.

Доставката, монтажът, проверката, поддържането и ремонтът на индивидуалните водомери се извършва за сметка на потребителите /чл. 11, ал.5 от цитираната Наредба/.

Дружеството предлага 3 възможности като услуги на потребителите, които се заплащат по утвърден ценоразпис: извършване проверка за изправността  на водомери в лицензирана лаборатория чрез ВиК; подмяна на водомера с отремонтиран /оборотен/ водомер на дружеството и подмяна с нов водомер.

Водомерите могат да се демонтират само от служители на ВиК, които изготвят протокол за демонтаж с данните за фабричния номер, както и показанията. След всяка проверка, ремонт /монтаж/демонтаж/, се пломбира холендъра на арматурно-водомерния възел.

Всякакви манипулации, извършени без знанието на ВиК, се смятат за нарушение.

При неизпълнение на предписанието на служител на дружеството в срок до 1 месец, до поставянето на отговарящи на изискванията индивидуални водомери, месечното количество изразходвана, отведена и пречистена вода се заплаща както следва: по 6 м³ – за топлофицирано жилище и по 5 м³ – за нетоплофицирано жилище за всеки обитател, като тези определени количества вода се завишават всяко тримесечие с по 1 м³ за всеки обитател.

В интерес на потребителите е водомерите /общ и индивидуални/ за сгради “етажна собственост” да се поддържат в добро състояние, което гарантира точно отчитане на използваната вода и така не се дава повод за конфликти между живущите в етажната собственост.

За съдействие и за повече информация относно проверките на водомерите, гражданите може да звънят на телефони: 816 117 и 816 129 или да се обръщат към инкасаторите на дружеството.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Почистиха градинката пред болницата в Трявна

Published

on

Днес, 22 октомври, служители на Община Трявна изчистиха градинката пред централния вход на МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в града.

Събрани бяха изхвърлените битови отпадъци на една от циментовите площадки до сградата на болницата – хартиени и картонени отпадъци, предпазни маски за лице, полиетиленови торбички, фасове от цигари.

Общинските служители изметоха още тротоарните пътеки и стъпалата, водещи към централния вход на лечебното заведение, от паднали есенни листа и насъбрала се шума.

Община Трявна продължава да се грижи за чистия и приветлив вид на туристическия град, и да насърчава обществената отговорност за регламентирано и разделно събиране на отпадъци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Онлайн форум дава гласност на младите хора в областта

Published

on

Националният младежки форум съвместно с Форумът за глокална промяна и сдружение ИМКА-Габрово организират онлайн среща “Промяната започва с теб в Габрово.” Събитието ще се проведе на 24 октомври, неделя от 10.00 ч. и в него могат да се включат всички желаещи, които са на възраст между 15 и 35 години.

Предвидената програма е част от проекта “25-те процента” и “Конференцията за бъдещето на Европа”, които се реализират в партньорство с Европейски младежки форум и финансовата подкрепа на Европейски парламент.

Целта на онлайн срещата е да чуе младежкото мнение и идеи относно развитието на Европа и населените места в областта – Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево. В този аспект ще има обособени два тематични панела – Промяната в Европа и Промяната на местно ниво.

В първия младежите ще се запознаят отблизо със значението на социалната промяна, след което ще предложат своето виждане за промяната в Европа. Събраните идеи на по-късен етап ще бъдат представени пред националните и европейски институции с цел политиците да придобият по-добра представа каква промяна желаят да видят младите хора и как тя да бъде постигната.

Участниците ще поставят и проблеми, които виждат в родното си място и ще дадат идеи за разрешаването им. Съответно те ще бъдат презентирани, във втория панел, пред поканените представители на общинската/областна администрация.

Двете страни ще влязат в пряк диалог как предложенията да бъдат осъществени, а младите – включени в този процес. Всички желаещи, които искат да се включат в събитието, трябва да направят първо регистрация в тази форма.

Ето и линк към събитието във фейсбук страницата на “Промяната започва с теб в Габрово.” – https://www.facebook.com/events. На страницата в социалната мрежа ще откриете линка към срещата в ZOOM.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Информационна кампания за възможностите за еврофинансиране в Трявна

Published

on

На 28 октомври, четвъртък, Областният информационен център и Националната служба за съвети в земеделието ще проведат кампания за възможностите по оперативните програми на Европейския съюз.

Със съдействието на Община Трявна, двата екипа ще разположат своя информационен щанд в парка пред сградата на Районния съд в Трявна. Събитието ще се проведе от 11.00 ч. до 13.00 ч.

“Ще извършваме индивидуални консултации на всички желаещи и заинтересовани граждани на Трявна във връзка с текущите и бъдещи възможности за финансиране със средства от Европейския съюз“, обясни управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева.

Информационната кампания на открито ще се проведе съобразно наложените противоепидемични мерки със Заповед на Министъра на здравеопазването, влезли в сила от 21 октомври т.г.

Задължително е носенето на предпазна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1.5 м. На щанда ще бъдат разположени и предоставяни дезинфектанти за ръце и маски за лице и раздаваните рекламни материали ще бъдат в индивидуални пакети.

В допълнение, екипът на ОИЦ-Габрово информира, че е ваксиниран и при проверка от съответните органи може да представи “зелен сертификат”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица