Свържи се с нас

Култура

Успешна 2011 – та година за Дома на хумора и сатирата

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Повече от успешна бе 2011 – та година за Домът на хумора и сатирата. Доказателствата за това са много, а именно:
През изминалата 2011 г. Домът на хумора и сатирата:
• подготви и представи 49 изложби от творби на български и чуждестранни автори
• проведе XIV Национална среща-наддумване „Благолаж” и XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, като представи в изложби 956 творби на 600 автори от 56 страни
• получи 1330 дарения за фонда „Хумор на народите” от 530 дарители
• обогати специализирания си книжен фонд с 300 нови издания
• представи 11 доклада и съобщения в научни форуми и конференции
• осъществи съвместни дейности с 22 организации – партньори, съмишленици и спонсори – от града, региона, страната и чужбина
• посрещна 31 950 посетители от страната и чужбина (с 4 600 повече от 2011 г.!) и прие чуждестранни туристи от 39 държави от 6 континента
• за осми път получи от РТА „Стара планина” сертификат за гарантирано качество на туристическите услуги
• стана обект на 160 отзива в пресата, 552 публикации в интернет-сайтове, 220 радиопредавания и 31 телевизионни репортажа, отразени от регионални, национални и чуждестранни медии
• привлече нови приятели и почитатели в социалната мрежа Фейсбук – групата „Дом на хумора и сатирата” вече наброява 1313 членове
• актуализира интернет-страницата си www.humorhouse.bg
55 пъти през годината и предложи чрез нея нова услуга – виртуална разходка из изложбените зали на Дома на хумора и сатирата
• отчете 80 451 посещения на сайта ( срещу 12 000 през 2010 г.).

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица